• Jinek

Ilse Warringa uitgeroepen tot invloedrijkste vrouw

Door Redactie
Ilse Warringa uitgeroepen tot invloedrijkste vrouw

Luizenmoederactrice Ilse Warringa is dinsdag door Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw op het terrein van cultuur. Presentatrice Eva Jinek was de winnaar in de categorie media, zo werd duidelijk bij de bekendmaking van de jaarlijkse Opzij Top 100 van invloedrijkste vrouwen in Nederland.

Advocaat Bénédicte Ficq en longarts Wanda de Kanter werden uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouwen van 2018. De twee klaagden de tabaksindustrie aan in de strijd tegen roken. Hoofdredacteur van het maandblad, Marianne Verhoeven, zegt over het winnende duo: 'We staan volkomen achter jullie en we blijven jullie volgen.'

Tien categorieën

De lijst bestaat uit tien categorieën met elk een winnaar. Ficq en De Kanter wonnen ook in de categorie gezondheid. Andere winnaars waren Beatrice de Graaf (onderwijs en wetenschap), Lilian Ploumen (politiek) en Bibian Mentel (sport). Verder is Margrite Kalverboer het meest invloedrijk op het terrein van openbaar bestuur/orde, Lotte de Bruijn van technologie, Shirin Musa van non-profit en Marry de Gaay Fortman op het terrein van het bedrijfsleven.

Top 100

Het feministische maandblad bracht de Top 100 voor de tiende keer uit. Opzij wil hiermee de impact van vrouwen in onze maatschappij zichtbaar maken en vergroten.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Ilse Warringa uitgeroepen tot invloedrijkste vrouw

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders