• Ik Vertrek

‘Ik Vertrek’-kijkers niet te spreken over ‘thoughtfulness’ van Maarten en Dominique

Door Redactie
‘Ik Vertrek’-kijkers niet te spreken over ‘thoughtfulness’ van Maarten en Dominique

Het was dinsdagavond weer tijd voor een nieuwe aflevering van 'Ik Vertrek.' Maarten en Dominique weten behoorlijk de tongen los te maken en dan vooral wat betreft de bijzondere kamers van hun B&B en de 'thoughtfulness' waarmee het stel alles op denkt te lossen.

Maarten en Dominique in ‘Ik Vertrek’

Maarten (51) en Dominique (59) wonen in Amsterdam, maar zijn toe aan een nieuwe uitdaging. Ze besluiten daarom om hun woning in de hoofdstad van de hand te doen en te vertrekken naar Noord-Italië. Het plan is om daar – hoe kan het ook anders – een bed & breakfast te beginnen, met een glamping in de tuin. De twee vinden een geschikte plek in het gehucht San Benedetto Val di Sambro, in de provincie Bologna. Af is de boel alleen nog zéker niet, dus voordat het stel de deuren van hun B&B open kunnen gooien, moet er eerst nog flink geklust worden. Met – jawel – een beperkt budget.

Niet voor de pijn, maar voor de fijn

In Nederland werkt Maarten al jaren als zelfstandig verpleegkundige op de spoedeisende hulp in verschillende ziekenhuizen. Zijn motivatie om toch te vertrekken, ondanks zijn goede baan? 'Mensen komen nu voor de pijn naar mij toe, maar ik zou graag willen dat ze voor de fijn naar ons toe komen. En daar zijn we nu mee bezig', vertelt hij aan het begin van de nieuwe aflevering van Ik Vertrek.

Thoughtfulness

Dominique heeft net als Maarten in de gezondheidszorg gewerkt, tot ze een burn-out kreeg. Ze is toen op zoek gegaan naar zichzelf en ontwikkelde haar eigen ‘thoughtfulness’-methode. 'Mindfulness wil zeggen: je komt tot jezelf en tot rust. Met thoughtfulness leer je jezelf begrijpen', legt de blondine uit. Als de B&B eenmaal open is, wil Dominique graag themaweekenden en cursussen organiseren, om haar kennis over te brengen op de gasten. Allemaal leuk en aardig, maar daarvan gaan de nekharen van Ik Vertrek-kijkers rechtovereind staan.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Grote tegenslag (voor de buren)

Eenmaal in Italië aangekomen moet er nog een hoop gebeuren en het geduld van de Amsterdammers wordt flink op de proef gesteld. Waar ze eigenlijk binnen drie maanden hun B&B willen openen, blijkt dat tóch een beetje optimistisch te zijn. Een centrale verwarming ontbreekt namelijk nog, het huis is niet geïsoleerd en als klap op de vuurpijl blijkt er ook nog eens een groot probleem met de riolering te zijn. Het afwateringsprobleem moet volledig worden vervangen, wat zo’n 20.000 euro kost. En die kosten komen niet alleen bij Maarten en Dominique te liggen, óók hun buren moeten eraan geloven.

De tekst gaat verder onder de tweet.

En daar is-ie weer: thoughtfulness

Maar het woord ‘stress’ komt gelukkig niet voor in het vocabulaire van het Amsterdamse stel. 'En nu is dus thoughtfulness… de oplossing vinden', aldus Dominique. 'Dit is zeg maar emotie. Dus je schuldig voelen over wat je veroorzaakt. Dat kun je ook uit elkaar trekken. En als je eenmaal in die gevoelens en gedachtes zit, dan is de verwachting dus het onbewuste voornemen van mij dat alles verkeerd zal gaan. Maar als ik een ánder voornemen heb, dan heb ik ook een ander gevoel en kan ik eigenlijk die emotie er gewoon uittrekken. Dat is het.'

Gelukkig en blut

Terwijl de B&B van Maarten en Dominique nog lang niet af is (zacht uitgedrukt), breekt het hoogseizoen al aan. Hoe dan ook is het stel vastberaden om de eerste gasten te verwelkomen, want 'geen B&B is geen inkomen en geen inkomen betekent naar huis'. Helaas vallen de boekingen behoorlijk tegen en raakt de spaarpot langzaam maar zeker leger en leger. Maar ook dan komt de thoughtfulness-methode van Dominique maar weer al te doen van pas en besluiten de twee niet te lang stil te staan bij hun problemen. 'Want het komt goed', aldus de positief gestelde Maarten. De keuze om naar Italië te verhuizen is volgens hem dan ook nooit een fout geweest. 'Omdat we leven.'

De tekst gaat verder onder de tweets.

Douchen aan het voeteneinde van je bed

Kijkers van Ik Vertrek raken gedurende de hele aflevering níet uitgepraat over Maarten en Dominique. Vallen ze niet over de thoughtfulness-methode (of hoe spreekt ze het nou eigenlijk uit?), dan gaat het over de kamers in de Italiaanse B&B. Het stel belooft gasten namelijk een verblijf met eigen badkamer, al hebben ze er volgens twitterend Nederland meer een twee-in-éénkamer van gemaakt.

“Kamers met eigen badkamer. Ik zie een slaapkamer met een douchecabine erin”, aldus een geschokte kijker.

Hoe spreek je ‘thoughtfulness’ eigenlijk uit? 

Over thoughtfulness gesproken: kijkers van ‘Ik Vertrek’ kunnen er niet over ophouden (net als Dominique, overigens). Of heet het eigenlijk de ‘je kop in het zand steken’-methode? 

Ondertussen vragen kijkers zich af of Maarten en Dominique eigenlijk wel gasten wíllen. 

Hoe dan ook hopen kijkers van ‘Ik Vertrek’ dat het positieve stel een glansrijke toekomst tegemoet gaat in Italië. 

Bron: Flair | Beeld: RTL

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.