• Ik Vertrek

‘Ik Vertrek’-kijkers genieten met volle teugen van steenkolenengels en ‘vergisting’ van Carlos en Colinda

Door Redactie
‘Ik Vertrek’-kijkers genieten met volle teugen van steenkolenengels en ‘vergisting’ van Carlos en Colinda

Na lang wachten was het gisteren weer tijd voor een gloednieuwe aflevering van 'Ik Vertrek'. Ruim twee miljoen kijkers zagen hoe Carlos en Colinda hun spullen pakten en richting de Spaanse Costa Blanca vertrokken, om daar een bed & breakfast te openen. Hoewel dat natuurlijk met enige problemen gepaard ging, bleven de twee te alle tijden optimistisch.

Carlos en Colinda in ‘Ik Vertrek’

De Bredase Carlos en Colinda hebben een roerige tijd achter de rug. Niet alleen heeft Colinda haar beide ouders verloren en is Carlos’ moeder overleden, ook kreeg de man des huizes te maken met een hartstilstand én een TIA. Omdat ze beseffen dat morgen niet beloofd is, besluiten de huisschilder en taxichauffeuse hun droom achterna te gaan en een B&B te openen in het Spaanse plaatsje Bellreguard. Zónder goed Engels of Spaans te spreken én zonder horeca-ervaring. Feest.

Rasoptimisten

Hun oog valt op een monumentaal pand dat al drie jaar leeg staat en daardoor flink in verval is geraakt. Dat weerhoudt het koppel er echter niet van om er vol voor te gaan. Ze kopen het pand voor 65.000 euro, waarna er nog 35.000 euro overblijft om de boel te verbouwen. Maar al gauw volgt een eerste tegenslag voor Carlos en Colinda. Als ze in Spanje aankomen om het contract te tekenen, blijkt er een ingewikkelde fout in het kadaster te staan, waardoor de boel moet worden uitgesteld. Of het stel door dat nieuws in het hoekje gaat zitten huilen? Nee hoor, ze bestellen gewoon een ijskoud wijntje en een biertje op het terras. Ze zijn immers 25 jaar getrouwd en dat mag gevierd worden.

Maandenlang verbouwen

Drie maanden later dan gepland krijgen Carlos en Colinda de sleutels van het herenhuis in Bellreguard, en dan kan de enorme verbouwingsklus beginnen. Er gaan maanden overheen en de opening van de B&B moet meerdere keren worden uitgesteld, maar dat mag de pret nog steeds niet drukken. Het Brabantse koppel blijft optimistisch.

Politie op de stoep

Tot… het koppel tijdens het boodschappen doen wordt opgeschrikt door een verontrustend telefoontje: de politie staat voor de deur en de bouwwerkzaamheden moeten, bij gebrek aan de juiste vergunningen, worden stilgelegd. Carlos en Colinda waren in de veronderstelling dat ze die niet nodig hadden, omdat ze niet van plan waren iets aan de constructie te veranderen. Maar de vork blijkt anders in de steel te zitten. Toch is dat nog steeds niet een reden om er bij de pakken neer te gaan zitten. 'Ik zeg altijd maar: ieder probleem is op te lossen', zegt Carlos terwijl ze naar hun toekomstige B&B rijden. 'Kleinigheidje blijf je houden', vult Colinda aan. En zo is ’t ook, natuurlijk.

Eerste gasten in aantocht

Uiteindelijk moet de verbouwing drie weken worden stilgelegd in afwachting van de juiste papieren, maar uiteindelijk kan het klussen gewoon doorgaan. De maanden verstrijken, ze zijn al zo’n 10.000 euro over hun budget heen terwijl de B&B nog láng niet klaar is en inmiddels wonen ze al een jaar in Spanje. Carlos en Colinda doen er alles aan om ieder geval de eerste twee kamers af te ronden, want de eerste gasten zijn al in aantocht.

Kleine ‘vergisting’

De eerste gasten worden met champagne verwelkomd en worden de volgende ochtend verblijd met een heerlijk ontbijtje. Terwijl Carlos de tafel dekt, komt Colinda ‘thuis’ met de laatste boodschappen die ze heeft gedaan voor de eerste maaltijd in de B&B. Voor bij de broodjes heeft Colinda uiteraard kleine pakjes boter meegenomen. Tenminste, dat dénkt ze. Ze blijkt een ‘vergisting’ te hebben gemaakt in de winkel en haar gasten gist voor te hebben gezet in plaats van boter. Gelukkig kan ze zelf enorm lachen om haar blunder wanneer ze erop gewezen wordt en kijkers van Ik Vertrek gieren het intussen uit op Twitter. Ook het feit dat Carlos en Colinda om het hoekje zitten terwijl de gasten hun ontbijt naar binnen werken, zorgt voor een hoop hilariteit onder televisiekijkend Nederland.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Steenkolenengels en gebrekkig Spaans

Dat Colinda niet wist wat boter of gist in het Spaans is, wordt tijdens het ontbijt dus pijnlijk duidelijk. Maar hun Engels is ook niet al te best, zo valt kijkers van Ik Vertrek op. Van ‘we let it so’ tot hun heerlijke accent én de manier waarop ze bepaalde Spaanse woorden uitspreken: fans van het programma raken gedurende de hele uitzending níet uitgepraat.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Vervolg?

Kijkers van Ik Vertrek hebben zich kostelijk vermaakt tijdens de eerste aflevering van het seizoen. De positieve instelling, de ‘vergisting’ van Colinda en hun ontbrekende talenknobbel zorgen immers voor één groot Twitterfeest. Maar dan… is de uitzending ineens al aan z’n eind? 'De muren zijn nog niet eens af', aldus een teleurgestelde kijker van Ik Vertrek. Waar televisiekijkend Nederland dan ook op hoopt, is een vervolg op de aflevering van rasoptimisten Carlos en Colinda. En weet je wat? Wij kunnen alleen maar meeduimen. AVROTROS, lezen jullie mee?

Door: Flaironline | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.