• Liefde

Huwelijk Sigrid Kaag één groot mysterie: D66-voorvrouw leeft gescheiden van Palestijnse echtgenoot

Door Redactie
Huwelijk Sigrid Kaag één groot mysterie: D66-voorvrouw leeft gescheiden van Palestijnse echtgenoot

Voorvrouw Sigrid Kaag (59) wist van D66 de tweede politieke partij van Nederland te maken. Haar succes kan ze thuis echter amper delen, want haar echtgenoot woont grotendeels in het Midden-Oosten. Story ontdekte dat de twee officieel niet getrouwd zijn. Welk mysterie draagt haar huwelijk met een Palestijnse man met zich mee?

Als voorvrouw van D66 loodste Sigrid Kaag haar politieke partij naar 23 zetels. Ze zal de komende informatieronde met beoogd premier Mark Rutte (VVD) en andere betrokkenen proberen een coalitie te vormen. Waar Sigrid de laatste weken niet uit de media was weg te denken, wordt ze thuis in Den Haag door minder veel ogen bezien.

Stadsvilla

In haar stadsvilla in de Visserijbuurt, niet ver van de Iraanse ambassade, weet ze zich omringd door haar vier kinderen, maar haar Palestijnse levenspartner Anis Al-Qaq is er sporadisch te vinden. Anis, die als schaduwminister werkte voor de Palestijnse vrijheidsbeweging (PLO) van Yasser Arafat, woont in Jeruzalem. Ze ziet hem dan wellicht niet vaak, praten over hem doet Sigrid Kaag bijzonder graag. ‘We zijn 26 jaar getrouwd, hebben vier kinderen en zijn nog steeds bij elkaar,’ vertelde Kaag in het tv-programma Evenblij maakt vrienden.

Niet getrouwd

Opmerkelijk genoeg is Sigrid echter helemaal niet getrouwd, blijkt uit onderzoek van Story. Openbare gegevens in het Kadaster tonen aan dat toen de D66-voorvrouw in 2018 haar Haagse huis met vijf slaapkamers kocht voor 750.000 euro, ze vermeld stond als ongehuwd en ook niet hebbende een geregistreerd partnerschap; bij het ter perse gaan van deze Story was dat nog steeds zo. Welk mysterie draagt de door haar gemelde huwelijkse staat met zich mee? Is de D66-leidster wel écht getrouwd?

Israël

Toen Story eerder vragen stelde over haar privéleven, lichtte Kaags woordvoerder al een tipje van de sluier. ‘Sigrid Kaag is officieel getrouwd, maar het klopt dat in het Kadaster ongehuwd staat bij burgerlijke staat. Dat heeft een administratieve reden. Sigrid is in 1993 in Israël getrouwd. Ze heeft dat destijds ook aangegeven bij de gemeente Den Haag. Bij terugkeer in Nederland in 2017 heeft ze opnieuw aangegeven dat ze getrouwd is. Ze had daarvoor een gelegaliseerde vertaling van een kopie van de Israëlische trouwakte nodig, en kreeg het advies om dit in Israël te regelen. Dat is er nog niet van gekomen.’

Door: Nick Dijkman | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.