Humberto Tan ziet niets in huwelijk na overwinnen relatiecrisis

Humberto Tan en Ineke
© Peter Smulders

Humberto Tan (57) is al ruim een kwarteeuw samen met zijn Ineke, met wie hij drie kinderen heeft – én grote relatieproblemen heeft gehad. Onder andere door therapie zijn ze weer dicht tot elkaar gekomen, maar Ineke hoeft niet te rekenen op een romantisch huwelijksaanzoek. 

Dat het Humberto niet altijd voor de wind gaat, werd duidelijk in 2017, toen aan het licht kwam dat hij een affaire zou hebben met presentatrice Dionne Stax. Vlak daarna raakte hij, vanwege ingestorte kijkcijfers, de presentatie van RTL Late Night kwijt aan Twan Huys. Humberto, die het imago had van een keurige familieman, zweeg als het graf. Tot vorig jaar zomer.

Relatietherapie 

Op de directe vraag of zijn affaire met Dionne hem de kop had gekost, antwoordde Humberto in Volkskrant Magazine: ‘Nee. Nee. Dat weet ik zeker: dat speelde totaal geen rol.’ Het was voor het eerst dat hij niet ontkende iets met Dionne te hebben gehad. Al weigerde hij er verder iets over te melden. Dat daardoor zijn relatie met Ineke Geenen flink had gewankeld, vond Humberto weer niet moeilijk te vertellen. Ook niet dat er relatietherapie aan te pas moest komen. Eenzaamheid, hartenpijn en gemis waren volgens Humberto de gevoelens die er uiteindelijk voor zorgden dat ze elkaar weer vonden. ‘De therapeut was zeker goed. We zijn nooit echt ver uit elkaar geweest, maar gesprekken hebben wel geholpen. Ik denk dat het belangrijk is dat je echt weet wat je aan elkaar hebt, los van wat de buitenwereld allemaal vindt en oordeelt.’ Dat het relatiegeluk hem niet komt aanwaaien, weet Humberto inmiddels als geen ander. ‘De liefde is als het leven zelf. Er zijn ups en downs,’ zegt hij nu in Margriet. ‘Liefde geeft je vlinders, maar het kan ook erg moeilijk zijn. En als dat laatste het geval is, moet je je daaroverheen zetten. Of niet.’

Geen romanticus 

Ondanks het feit dat Ineke al ruim 25 jaar zijn grote liefde is, zijn de twee niet getrouwd. ‘Het is er nooit van gekomen,’ vertelt Humberto, die naar eigen zeggen geen romanticus is. Dat verandert niets aan zijn innige wens nog járen met Ineke van het leven te genieten, samen met hun twintigerdochters Isa en Julia en tienerzoon Benjamin, op wie hij doorlopend apetrots is. Het vaderschap betekent ontzettend veel voor Humberto, zegt hij in Margriet. De geboortes van zijn kinderen noemt hij de gelukkigste momenten van zijn leven. ‘Sowieso alles wat met mijn kinderen te maken heeft, maakt mij gelukkig.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.