Na bijna 30 jaar: Humberto Tan en Ineke zijn 'al een tijd uit elkaar'

Humberto Tan en vrouw Ineke zijn uit elkaar.

Humberto Tan en vrouw Ineke
© Brunopress

Dat heeft Humberto zojuist zelf bekendgemaakt op Instagram. Na bijna 30 jaar samen te zijn geweest, blijken de twee 'al een tijd' uit elkaar te zijn. 

Op het platform reageert Tan op de geruchten die rondgingen over zijn huwelijk en relatie. 'Normaal gesproken reageer ik niet op privé verhalen in de media, maar het lijkt me nu goed om wél iets te zeggen', aldus de presentator. Hij vervolgt: 'Na bijna 30 jaar samen zijn Ineke en ik al een tijd uit elkaar. We hebben samen prachtige jaren gehad, maar gaan op harmonieuze wijze apart verder. Samen met de liefde voor onze kinderen.' Daar laat Tan het bij. 'Verder zullen we er in de media niks over zeggen. Dat houden we privé.'

Affaire

Dat het Humberto niet altijd voor de wind gaat, werd duidelijk in 2017, toen aan het licht kwam dat hij een affaire zou hebben met presentatrice Dionne Stax. Vlak daarna raakte hij, vanwege ingestorte kijkcijfers, de presentatie van RTL Late Night kwijt aan Twan Huys. Humberto, die het imago had van een keurige familieman, zweeg als het graf. Tot vorig jaar zomer. Op de directe vraag of zijn affaire met Dionne hem de kop had gekost, antwoordde Humberto in Volkskrant Magazine: ‘Nee. Nee. Dat weet ik zeker: dat speelde totaal geen rol.’ Het was voor het eerst dat hij niet ontkende iets met Dionne te hebben gehad.

Relatietherapie 

Dat daardoor zijn relatie met Ineke Geenen flink had gewankeld, vond Humberto weer niet moeilijk te vertellen. Ook niet dat er relatietherapie aan te pas moest komen. Eenzaamheid, hartenpijn en gemis waren volgens Humberto de gevoelens die er uiteindelijk voor zorgden dat ze elkaar weer vonden. ‘De therapeut was zeker goed. We zijn nooit echt ver uit elkaar geweest, maar gesprekken hebben wel geholpen. Ik denk dat het belangrijk is dat je echt weet wat je aan elkaar hebt, los van wat de buitenwereld allemaal vindt en oordeelt.’ 

Huwelijk

Ondanks dat de twee nu blijkbaar al enige tijd apart van elkaar leven - sprak Humberto laatst nog de wens uit om járen met Ineke van het leven te genieten, samen met hun twintigerdochters Isa en Julia en tienerzoon Benjamin. Alleen een huwelijk zat er niet in, aangezien Tan naar eigen zeggen geen romanticus is. 

Bron: Instagram Humberto Tan

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!