Humberto: pas op parkeerplaats ging het dagen

Door Redactie
Humberto: pas op parkeerplaats ging het dagen

Humberto Tan had vrijdagochtend geen flauw idee dat hij geridderd zou worden. De presentator, die onderscheiden werd vanwege zijn vrijwilligerswerk, startte zijn werkdag zoals alle andere. Pas toen hij de parkeerplek van het gemeentehuis in Amstelveen opreed, begon er iets te dagen.

"Ik had vanmorgen een afspraak bij Blue Circle. We zouden een overleg hebben over het nieuwe programma Ondertussen in Nederland, dat was de smoes. Want ik zat er nog geen twee minuten en toen moest ik alweer weg", zegt een pas geridderde Humberto voor de camera van het ANP. "Ze zeiden: we hebben een pak meegenomen, je moet je verkleden. We moeten ergens naartoe. Ik had nog een interview staan vanmiddag met LINDA. magazine en dat ging allemaal niet door. Pas toen ik hier op het parkeerterrein aan kwam gereden dacht ik: gemeentehuis? Ik ben aan het verbouwen, maar m'n vergunningen zijn binnen en daar hoef ik geen pak voor aan. En toen dacht ik: morgen is het Koningsdag en ging het dagen."

Toen Humberto binnen familie en vrienden zag zitten, wist hij dat er een lintje in het verschiet lag. "Ik vind het een fantastische verrassing. Ik ben geraakt en heel trots. Ik vind het heel bijzonder dat zoveel mensen kennelijk die aanvraag hebben gedaan, en dat het is goedgekeurd. Echt heel speciaal."

Huiswerk

Humberto vindt dat zijn koninklijke onderscheiding voor meer staat dan alleen zijn liefdadigheidswerk. "Het staat symbool niet voor wat ik doe, maar voor wat heel veel vrijwilligers in Nederland doen. Ik ben maar één van de vrijwilligers bij een aantal stichtingen, maar er zijn er honderdduizenden. Het staat voor dat deel van Nederland dat ervoor zorgt dat Nederland mooier wordt. Ik vind het heel bijzonder om namens al die mensen zo'n lintje te krijgen."

Voor Humberto is vrijwilligerswerk vanzelfsprekend. De RTL-presentator, ambassadeur van onder meer het Wereld Natuur Fonds en het Rode Kruis, vindt het "mooi om iets te doen voor de samenleving". "Dat doe ik eigenlijk mijn hele leven al. Als je ergens kan helpen en het helpt, waarom dan niet?"

Nu Humberto zich ridder mag noemen, wacht hem wel nog wat huiswerk. "Ik moet nog even gaan onderzoeken wanneer je dit om mag, of wanneer die kleinere", zegt de presentator over zijn net opgespelde versierselen. "Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, ik vind het mooi."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld & Bron: ANP