Huis in programma 'Chateau Bijstand' blijkt niet te betalen voor bijstandsgezin

Door Redactie
Huis in programma 'Chateau Bijstand' blijkt niet te betalen voor bijstandsgezin

Het nieuwe programma van de familie Meiland, Chateau Bijstand, komt eraan. Momenteel zijn de opnames in volle gang, maar helaas voor Erica, Martien en Maxime is er nu al commentaar op hun nieuwe serie.

Het huis waarin de Meilandjes verblijven zou namelijk niet te betalen zijn voor een bijstandsgezin...

Bijstandsgezin

Veronica Superguide heeft op Funda zien staan dat de woning (100 m2) waar de familie verblijft €1750 per maand kost. Uitgezocht is dat je een gezamenlijk maandinkomen moet kunnen overleggen van minimaal €5250 én je twee maanden huur als borgsom moet kunnen overmaken. Mediacourant rekende uit: 'Als Erica en Martien écht allebei recht zouden hebben op een bijstandsuitkering, dan zouden ze €1.559 per maand krijgen. Met z’n tweeën dus; niet per persoon.' Een echt bijstandsgezin kan dus nooit in het huis uit Chateau Bijstand kunnen wonen. 

Sociale huurwoning onnodig bezetten

Bart Ettekoven reageert hierop in Shownieuws. Hij neemt het op voor de Meilandjes. 'Nu zeggen heel veel mensen: ‘Dat kan iemand met een bijstandsuitkering niet betalen, dus daar gaat het al mank en daar spelen ze al vals.’ Maar je kunt het in dit geval eigenlijk nooit goed doen. Want als ze wél echt in een sociale huurwoning hadden gezeten, dan hadden ze waarschijnlijk het hele land over zich heen gehad." Daarmee doelt hij op het onnodig bezetten van een sociale huurwoning. 'Met dat in het achterhoofd hebben ze gezegd: ‘We willen niet een huis uit de sociale sector bezetten voor een maand of twee maanden,'' aldus Bart.

Slapen in eigen huis

Ook gaan er geruchten dat de familie niet in de 'bijstandswoning' zou slapen, maar ze terugkeren naar hun eigen huizen in Noordwijk. 'Ze hebben me écht verzekerd – ik heb het van meerdere kanten gehoord – dat daar écht geen sprake van is', laat Van Ettekoven duidelijk weten. 'Ze zitten écht gewoon in dit huis. Daar slapen ze en leven ze.'

Bron: Superguide | Beeld: SBS

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.