Hof moet beslissen in rechtszaak Rachel Hazes en oud-zakenpartner

Rachel Hazes en oud-zakenpartner Marieke van Beek zijn onderling niet tot een oplossing gekomen in de rechtszaak die tussen hen beiden loopt.

Rachel Hazes

Dat laat een woordvoerder van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden desgevraagd weten aan het ANP. Hazes eist een geldbedrag van Van Beek, die een huis van Hazes in Vinkeveen huurt, vanwege een vermeende huurschuld.

Huurschuld

Volgens Bernard Tomlow, die de woordvoering van Van Beek doet, beweert Hazes dat haar oud-zakenpartner vijftien maanden lang de huur niet heeft betaald. Dit zou vijf jaar geleden hebben gespeeld. Ook heeft Hazes eerder gevorderd om de huurovereenkomst te beëindigen. Dat verzoek wees de rechter in oktober 2020 af.

Rechtszaak

Op 15 februari stonden de partijen tegenover elkaar in het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Het hof gaf beide partijen tot dinsdag de kans om samen tot een overeenkomst te komen. 'De partijen hebben bericht dat er geen oplossing is bereikt en het hof gevraagd om arrest te wijzen. Dat wil zeggen dat het Gerechtshof uitspraak doet', aldus de woordvoerder. De uitspraak vindt plaats over twee weken, op dinsdag 21 maart.

Andere zaak

Hazes en Van Beek zijn ook verwikkeld in een andere zaak. Hazes wil Van Beek, een andere oud-zakenpartner Rob Israël en haar dochter Roxeanne Hazes horen over een volmacht die zij heeft verstrekt nadat ze in 2016 een inzinking had gekregen. Hazes stelde Van Beek, Israël en Roxeanne aan als gevolmachtigden. Volgens Royce de Vries, die Rachel ook in deze zaak bijstaat, heeft het drietal 'misbruik gemaakt' van die volmacht en zouden zij zich 'verrijkt' hebben, zo stelde hij in april vorig jaar.

De rechtbank in Amsterdam bepaalde in oktober afgelopen jaar dat Rachel de drie gevolmachtigden enkel mag horen over een factuur van een coachingsprogramma van 24.000 euro. Rachel is in hoger beroep gegaan in die zaak. Zij wil Van Beek, Israël en haar dochter over meer zaken horen. Een mondelinge behandeling hiervan dient op 6 september bij het Gerechtshof in Amsterdam, laat een woordvoerder weten.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!