Wat is er gebeurd met seksbommen Tatjana Šimić, Samantha Fox en Sabrina?

Door Redactie
Hoe is het nu met seksbommen Tatjana Šimić, Samantha Fox en Sabrina?
© Veronica Superguide

Sabrina, Samantha Fox, Vanessa, Tatjana, Centerfold... In de knotsgekke jaren 80 scoorden deze zingende seksbommen hit na hit. Maar… waar zijn ze eigenlijk gebleven?

Sabrina

Het is toch even schrikken als je de Instagrampagina van Sabrina Salerno bekijkt. 55 is ze nu, de Italiaanse seksbom die in 1987 een kneiter van een Europese hit scoorde met Boys. 19 was ze, toen ze in een zwembad ‘Boys, Boys, Boys’ playbackte en alsmaar haar te kleine bikinitopje omhoogtrok. Omdat haar tepels zichtbaar waren, werd de clip in sommige landen verboden. Betere reclame kon Sabrina zich niet wensen. 

De tekst gaat verder onder de foto. 

Ster in Italië

Miljoenen exemplaren van Boys vlogen over de toonbank, in drie landen stond het nummer op 1 (in Nederland moest Sabrina het doen met de vijfde plek). Maar waarom is het zo schrikken als je Sabrina anno nu ziet? Wel, ze ziet er potverdomme beter uit dan 35 jaar geleden! Uiteraard met dank aan de plastisch chirurg, maar toch. Sabrina zingt trouwens nog en brengt nog altijd platen uit, in Italië dan, waar ze een ster is. Ook presenteert ze tv-programma’s, acteert ze in films en series, doet ze modellenwerk en is ze geen onverdienstelijk paaldanseres. Aan de foto’s op haar Insta te zien, verkeren Sabrina’s boys nog altijd in puike conditie. 

Samantha Fox

Sabrina’s grote concullega in de eighties was de Engelse Samantha Fox, die in 1986 een wereldhit scoorde met Touch Me. De rondborstige blondine was toen 20 en tot die tijd in haar geboorteland bekend als naaktmodel. Samantha scoorde een handvol top 10-hits op rij, waarvan Love House (1988) werd geproduceerd door de broertjes Bolland. Maar toen de jaren 90 aanbraken, was het succes voorbij. De teller stond toen wel op meer dan 30 miljoen verkochte platen. 

De tekst gaat verder onder de foto. 

Hot Boy

In 2010 schreef Samantha popgeschiedenis toen ze met boezemvriendin Sabrina een single uitbracht, de Blondie-cover Call Me. We kunnen wel stellen dat de video beter is dan de plaat. Drie jaar geleden bracht Samantha haar laatste single uit, Hot Boy. Een opvallende titel, want ze is alweer een jaar of twintig praktiserend lesbienne…

Vanessa

Sabrina en Samantha mochten (en mogen) dan wereldberoemd zijn, in Nederland hadden we al veel eerder een dame die uit volle borst zong: in 1982 scoorde de toen al 31-jarige Vanessa een nummer 2-hit met Upside Down. Uiteraard met dank aan de inmiddels klassieke videoclip, waarin Vanessa (letterlijk) rondhuppelt in een strak topje, zodat haar pluspunten alle aandacht krijgen. Zelfs André van Duin was zo onder de indruk dat hij Vanessa onmiddellijk een rol aanbood in zijn film De Boezemvriend. 

De tekst gaat verder onder de video. 

Tatjana Šimić

In 1988, aangestoken door het succes van Sabrina en Samantha, gooide Flodder-actrice en blootmodel Tatjana Simic haar twee grote talenten in de strijd. Gevolg: Chica Cubana werd net geen top 10-hit. 

De tekst gaat verder onder de video. 

Wendy van Wanten

De Belgische seksbom Wendy Van Wanten, in Nederland vooral bekend van de brievenrubriek in het erotische programma De Pin Up Club, kon natuurlijk niet achterblijven, maar haar single Kijk Eens Diep in Mijn Ogen flopte. Logisch, want wie kijkt er nou in Wendy’s ogen? De nu 61-jarige Vlaamse is overigens stug doorgegaan met zingen en heeft inmiddels dertien albums uitgebracht. Amai!

De tekst gaat verder onder de foto. 

The Hookers (Vanity 6)

Ere wie er toekomt: de eerste die inzag dat een sexy stoeipoes in lingerie aardig wat aandacht trekt en plaatjes verkoopt, was Prince. Maar Prince vond één zangeres niet genoeg, dus bedacht hij in 1980 een meidentrio. Hij noemde ze The Hookers. Die naam vonden de meiden een tikje ongemakkelijk, waarna Prince met het smaakvollere Vagina op de proppen kwam. Ook die naam viel niet helemaal in goede aarde, waarna frontvrouw/naaktmodel Denise Matthews de naam Vanity voorstelde, haar artiestennaam. Prince zette er een 6 (‘sex’) achter en in 1982 scoorde Vanity 6 een wereldhit met het kinky Nasty Girl. 

De tekst gaat verder onder de video. 

Apollonia 6

Een jaar later verliet Denise/Vanity de band – de verkering met Prince was uit – en nam Apollonia Kotero haar plaats in. Prince veranderde Vanity 6 subiet in Apollonia 6. Hit: Sex Shooter, in 1984. Dat was meteen het enige wapenfeit van Apollonia 6. Vanity 6’s Denise Matthews stierf in 2016, op 57-jarige leeftijd. Aan haar hardcore drugsverleden hield ze nierproblemen over die haar fataal werden.

Centerfold

Maar niet getreurd, want welk damestrio in lingerie sprong in het gat dat Apollonia 6 achterliet? Het Nederlandse Centerfold. Bad Boy uit 1984 was hun eerste single (vergezeld van een sappige shoot in de Playboy), hun grootste hit was Dictator: in 1986 nummer zes in de Top 40. Met de zelfdoding van Sandra Noach in 1989 (op de snelweg stapte ze uit de auto en werd ze geschept door een passerende auto; waarschijnlijk verkeerde ze in een psychose) kwam er een tragisch einde aan Centerfold. 

De tekst gaat verder onder de video. 

Barbarella

Later volgden er nog twee doorstarts, met nieuwe bezettingen, maar die mislukten. Centerfold had heel even geduchte concurrentie van Barbarella, eveneens een damestrio dat het liefst optrad in luchtig ondergoed. Hun liedje We Cheer You Up was de begintune van het veelbekeken De Pin Up Club en werd mede daardoor een dikke hit: nummer 4 in de Top 40. Daarna hebben we nooit meer iets van ze vernomen.

De tekst gaat verder onder de video. 

Kim Wilde, Blondie, Nena Madonna en Rockbitch

In het ‘serieuzere segment’ ging het er ook sexy aan toe, zij het aanmerkelijk subtieler. Zangeressen als Debbie Harry (Blondie), Kim Wilde, Nena en Madonna maakten flink gebruik van hun sexappeal, maar in tegenstelling tot schaamteloze seksbommen als Sabrina en Samantha Fox lieten ze iets te raden over. Dat kan dan weer helemaal niet worden gezegd van shockrockband Rockbitch (vijf vrouwen, één man), die op het podium pure porno bedreven. Vaste prik tijdens hun concerten was een gezellig potje vuistneuken en het Gouden Condoom, dat tijdens ieder concert de zaal in werd geslingerd. De gelukkige vanger (m/v) mocht na afloop seks hebben met een Rockbitch naar keuze. Veel concerten van de band werden door de autoriteiten verboden. Goh.

De tekst gaat verder onder de foto. 

Hit in Duitsland

We sluiten in stijl af met Danuta Lato, een mix van Sabrina, Samantha, Vanessa én Tatjana. In Nederland deed ze weinig, maar in Duitsland scoorde ze in 1989 een dikke hit met Touch My Heart. Check de video op YouTube en je begrijpt waarom ze in Duitsland de eretitel Busenwunder kreeg. Nee, zo worden ze niet meer gemaakt. Mooie tijd, de jaren 80. Gelukkig hebben we de beelden nog.

De tekst gaat verder onder de foto. 

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!