Hoe is het nu met Loes en Wichian uit MAFS?

Gisteravond vonden de eerste eindgesprekken plaats. Het einde tussen Wilfred en François viel wellicht wel te verwachten, maar Loes en Wichian waren moeilijk te pijlen gedurende dit seizoen. 

Loes en Wichian MAFS
© RTL

Toch was het blijkbaar meer dan 'ruim voldoende' tussen de twee, want Loes en Wichian besloten om getrouwd te blijven. Maar aangezien de laatste opnames van Married at First Sight drie maanden geleden zijn opgenomen, ging RTL eens bij het stel langs om te kijken hoe ze er nu bij zitten. Er kan nou eenmaal veel gebeuren in drie maanden tijd...

En dat blijkt ook maar weer. Als Aran Bade - verslaggever van RTL Boulevard - aan Loes en Wichian (die overigens wel arm in arm komen aanwandelen) vraagt of ze de ringen willen laten zien, valt het stil. 

Scheidingspapieren getekend

'Ik heb 'm in mijn tas', lacht Loes voorzichtig. 'Ik heb 'm niet bij me', aldus Wichian. Wat is het laatste nieuws? 'Dat wij uit elkaar zijn', vertelt Wichian. 'Sinds een paar weken nu, maar we hebben toch de knoop doorgehakt en veel gepraat. We hebben gezegd: 'Het is goed zo.' Het is nu officieel dat we uit elkaar zijn. De scheidingspapieren zijn getekend. 

Knuffelen

Wichian heeft het er zichtbaar moeilijk mee. En gelukkig is de relatie tussen de twee nog altijd zo goed dat Loes meteen een arm om haar ex-man slaat. 'Ik vind hem echt fantastisch', laat Loes daarna weten. Ook mist ze Wichian af en toe wel eens. 'Maar er moet meer zijn dan alleen dat', legt ze uit. 'Alleen knuffelen is niet voldoende en dat moet hij ook niet willen. Hij verdient iemand die hem ook wil kussen en dat kan ik hem gewoon niet geven.' 

Net niet gelukt

Loes heeft de gevoelens uiteindelijk dus toch niet gekregen, iets dat Wichian - die dol was op zijn 'schat' - zwaar valt. 'Je wilt toch de liefde vinden. We hebben het samen gedaan, maar dat is net op dat puntje niet gelukt. En dan moet je een keuze gemaakt en die maakt zij niet alleen, die maken we samen. En daar hebben we heel goed over gesproken. 

Pijn in het hart

'Loes is voor mij heel bijzonder, het is een heel mooi mens', aldus Wichain. Toch laat hij weten dat het nu goed is. Maar wel met pijn in zijn hart. 'Het doet ook zeer, maar het is beter voor ons beiden.' Loes wil ook laten weten dat het voor haar ook een vreselijke beslissing is geweest. 'Het klinkt heel stom, want ik ben uiteindelijk degene die aangeeft dat het er niet zit, maar ik ben daar zwaar verdrietig om geweest.' Iedereen vindt die jongen geweldig en ik ook.' Ze baalt dan ook dat alles klopte aan Wichian maar dat net dat ene gevoel niet kwam opdagen. 

Experts schieten te hulp 

De twee hebben pas de scheidingspapieren getekend. Maar het besluit van de scheiding was al een paar weken daarvoor gemaakt. Loes en Wichian hebben met behulp van de experts en in het bijzonder Anne nog geprobeerd de boel te redden, maar: 'Daarin bleek ook dat haar gevoel op dat stukje ontbreekt', zegt Wichian over Loes. 

Boek afgesloten 

Dat het stel besluit te stoppen valt vooral Wichian zwaar. Hij ontkent de breuk zelfs in het begin. 'Het heeft een tijd geduurd, omdat ik dacht: ik sta er niet achter. Ik wil doorgaan', legt hij uit. Dat duurde zo'n drie weken.' 'Ik heb ruimte gelaten in de zin van: misschien heeft het nog een kans. Maar het is goed. We hebben het boek goed afgesloten.'

Vriendschap?

Het ex-stel gaat zo te zien nog goed met elkaar om. Ze kwamen arm in arm aanlopen en zitten nog dicht bij elkaar. Aran is benieuwd of de twee in ieder geval vrienden blijven. 'Ja', antwoordt Loes stellig. 'In ieder geval vanuit mij en ik hoop dat hij er ook hetzelfde in staat. Ik weet dat hij er wel meer moeite mee heeft, ook dat hij dat vanuit het verleden nooit doet. Maar ik kan me niet voorstellen dat we geen vrienden blijven.' Wichian heeft het er inderdaad moeilijk mee. 'Normaal gesproken ben ik er gelijk klaar mee. Maar je hebt zo iets moois meegemaakt.' Toch moet hij nog even nadenken over de verdere relatie met Loes. 'Het heeft voor mij tijd nodig om te kunnen zeggen: 'We blijven vrienden.' Dat gaan we zien in de toekomst, dat kan ik nu niet zeggen.'

Benieuwd hoe het afloopt met de andere stellen uit Married at First Sight? U leest het op onze MAFS-overzichtspagina.

Bron: RTL Boulevard

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!