Hilarisch: Bas Smit en John Ewbank laten BN'ers over hun nek gaan voor het goede doel

Hilarisch: Bas Smit en John Ewbank laten BN'ers over hun nek gaan voor het goede doel

Over je nek gaan voor het goede doel. Onze BN'ers deinzen er in ieder geval niet voor terug. De 'Surströmming-challenge' is opgezet door influencer Bas Smit en tekstschrijver John Ewbank. De opbrengst ervan gaat naar het Prinses Máxima Centrum.

In de video's eten verschillende bekende Nederlanders een blik gefermenteerde haring op een livestream op Instagram.

De Surströmming-challenge

De vis die wordt gegeten bij de Surströmming-challenge stinkt enorm. Onder anderen Dave Roelvink, Thomas Berge en Smit zelf braakten daardoor al een flink emmertje vol. Leonie ter Braak, Gaby Blaaser, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga, Rolf Sanchez, Wesley Sneijder, Dennis van der Geest en René le Blanc hielden het emmertje wel schoon.

Het goede doel

Vrijdagmiddag was er al ruim een ton opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum, waar kinderen met kanker behandeld worden. Smit zet zich al langer in voor het ziekenhuis in Utrecht.

Reacties

Op Instagram zijn er in ieder geval een heleboel mensen die het hele gebeuren ontzettend grappig vinden. Velen geven aan om de challenge zelf óók te gaan proberen. De video's zijn per stuk al meer dan een half miljoen keer bekeken.

Bron ANP | Beeld: Instagram, Peter SmuldersWil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.