Hier kun je WIDM-kandidaat Daniël Verlaan van kennen

Daniël Verlaan (33) is een van de kandidaten van de het nieuwe seizoen van Wie Is De Mol? 

Daniel Verlaan Wie is De Mol?
© Avrotros

Waar je hem van kunt kennen? Hij is een journalist, werkzaam bij RTL Nieuws, gespecialiseerd in hackers, cybercrime en de donkere kanten van het internet. Regelmatig duikt hij op in talkshows.

Techjournalist bij RTL Nieuws

Daniël studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht, later deed hij nog de opleiding New Media & Digital Culture aan de universiteit van Utrecht. In 2011 begon hij als freelance journalist. Onder andere schreef hij voor Bright en Het Parool. Als techjournalist ging hij eerst aan de slag bij NU.nl in 2013. Vanaf 2015 is hij werkzaam bij RTL Nieuws. Vorig jaar bracht de techjournalist een driedelige documentaire uit op Videoland: Ik weet je wachtwoord. Onder diezelfde naam bracht Verlaan ook een boek en podcast uit.

Indrukwekkend werk

Verlaan doet indrukwekkend werk. In 2018 publiceerde hij een artikel over een onderzoek dat hij had gedaan op het dark web, een deel van het internet dat niet te vinden is met standaardbrowsers. Hij deed onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen en kinderporno, waarbij hij stuitte op een ‘handboek’ waarin de werkwijze van kindermisbruikers werd beschreven. De Tweede Kamer wilde naar aanleiding van Daniëls onderzoek een verbod op dit soort handleidingen.

Online beveiligen

Over zijn privéleven is bijna niets te vinden online. Dat is ook niet zo gek. Daniël is een echte master in het online beveiligen van privégegevens. Hij is initatiefnemer en beheerder van de website laatjeniethackmaken.nl. Op deze site wordt op een laagdrempelige manier uitgelegd hoe je je online kunt beveiligen.

Bron: Wikipedia

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!