• Songfestival

Hier kun je songfestivalduo Mia en Dion al zien optreden

Mia Nicolai en Dion Cooper

Het Eurovisie Songfestival vindt traditiegetrouw weer plaats in mei volgens jaar. Dit jaar gaan Mia Nicolai en Dion Cooper ons landje vertegenwoordigen. Met welk liedje dat is nog even geheim. Kun je niet wachten tot mei, dan is er goed nieuws: één maandje eerder kun je het songfestivalduo al zien optreden.

Elk jaar wordt er in Amsterdam 'Eurovision in Concert' georganiseerd. Een enorm feest waarin (bijna) alle landen hun liedje aan fans van het eerste uurlaten horen. Een soort 'pre-party' dus. 

'Pre-party' 

Dit jaar vindt dit grote evenement plaats op 15 april. In de AFAS Live kun je je favoriete act al spotten. De eerste namen die bekend zijn gemaakt, zijn natuurlijk de namen van onze eigen inzending. Mia en Dion zijn dus sowieso van de partij. Wie er nog meer naar Nederland reizen is nog niet bekend. Vorig jaar deden er 28 van de 40 acts mee aan het festijn.

Songfestival-rel 

Het duurde niet lang na de bekendmaking van onze inzending, of er ontstond al een heuse rel. Nog voordat ze een noot hebben gezongen is er al veel commotie rond Mia Nicolai (26) en Dion Cooper (28). Mia heeft het doen voorkomen alsof ze al op 18 mei van dit jaar wist dat ze voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival zou gaan. Volgens AVROTROS blijkt uit de twee posts van Mia juist haar humor. Maar de twee zouden toen wel degelijk hebben geweten dat ze voor Nederland zouden uitkomen, maar moesten ze het nog een half jaar geheim houden. ‘Ik weet ook al heel lang dat de keuze op Mia en Dion is gevallen,’ vertelt Eddy Ouwens aan Story. Hij won, als componist, twee keer het Eurovisie Songfestival. In 1975 met Teach Inn en in 1985 schreef hij voor het winnende land Noorwegen mee aan het lied voor Bobby Socks. Nog altijd volgt hij het liedjesfestijn op de voet. ‘Iedereen weet toch dat je in de showbizz belazerd wordt. Ik denk ook dat niemand nu zal zeggen dat hij of zij zich ook had ingeschreven, want dan wordt er toch meewarig naar je gekeken. Maar je ziet dat de geschiedenis zich herhaalt. Toen ik destijds won, werd ik in de jaren daarna gevraagd om liedjes in te sturen. Vervolgens vroegen ze Ilse DeLange na haar overwinning en zij kwam met Duncan Laurence. En nu komt hij met dit duo aan.’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: AVROTROS

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.