Hier kun je De Verraders-deelnemer Billy Dans van kennen

Billy Dans (32) doet vanaf maart mee aan het zenuwslopende tv-programma De Verraders. Waar kun je deze goedlachse Amsterdammer eigenlijk van kennen?

Billy Dans
© Peter Smulders

Vanaf vrijdag 3 maart kunnen we weer wekelijks genieten van een nieuw seizoen van De Verraders. Dit keer vindt het spel plaats in het prachtige Zuid-Frankrijk, waar ook Billy Dans naartoe vertrekt. Wat doet deze 32-jarige Amsterdammer eigenlijk allemaal en waar kunt u hem van kennen?

Wie is Billy Dans?

Billy Dans is rapper en songwriter en werd op 14 februari 1991 geboren in Amsterdam. Zijn passie voor muziek ontstond al op jonge leeftijd, want door zijn Jordanese achtergrond werd Nederlandstalige muziek er met de paplepel ingegoten. In het Amsterdamse café van zijn vader mocht hij dan ook regelmatig zijn favoriete plaatjes opzetten. De muziek van Johnny Jordaan, Willy Alberti, Andre Hazes galmden dan door de speakers.

 

Schrijven van songteksten

Uiteindelijk vond Dans zijn draai helemaal in het schrijven van Nederlandstalige songteksten. Zo schreef hij al hits voor Frans Duijts, Mart Hoogkamer, Tino Martin, Rene Froger, Jan Smit en Ruben Annink. Zelf rapt Billy er ook flink op los. In 2009 scoorde hij samen met zijn beste vriend de hit ‘Voorbij’ die op YouTube inmiddels meer dan 6 miljoen views heeft. Onlangs bracht hij feestelijke singles als ‘Beach Vibe’ en ‘Hazes’ uit. Zijn grote droom? Een eigen show in zijn geboortestad Amsterdam.

Samenwerking met André Hazes

We gaan nog vaker horen van Billy Dans, want de songwriter heeft nu zijn handen ineengeslagen met André Hazes. De twee doken afgelopen maanden de studio in om te werken aan Andrés nieuwe album. Volgens Dans gaat het een heel ander album worden dan voorheen. ‘Het is een lekkere frisse moderne sound die heel goed bij hem past en hem super goed staat’, vertelde de producer onlangs aan RTL Boulevard.

 

De Verraders

Billy timmert dus lekker aan de weg en is vanaf 3 maart ook nog eens te zien als deelnemer in De Verraders. In het programma strijden twintig bekende Nederlanders voor een zilverschat van maar liefst 40 kilo. Deze keer wordt het programma opgenomen in een Frans kasteel waar de Verraders alle Getrouwen eruit proberen te werken. Het nieuwe seizoen is te zien op RTL 4 om 20.00 uur.

Op de hoogte blijven van alles rondom De Verraders? Bekijk hier ons overzicht. 

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!