Hier gaan Dennis Bergkamp en zijn Henrita ‘kleiner’ wonen

Dennis Bergkamp (53) en zijn vrouw Henrita maakten een enorme winst toen ze hun onder architectuur gebouwde villa in Laren verkochten. 

Door Nick Dijkman
Dennis Bergkamp

Het echtpaar schafte vervolgens een, in vergelijking met hun vorige woning, bescheiden optrekje aan voor ‘slechts’ vier miljoen euro: ‘De Dennen’ in dezelfde Noord-Hollandse plaats.

Na jarenlang in Milaan en Londen te hebben gewoond, werd Dennis Bergkamp in 2008 de trotse eigenaar van een riante villa in Laren. Dit optrekje, dat met haar vele kappen en zelfs torentjes een architectonisch hoogstandje is, heeft iets weg van een modern kasteel. De oud-voetballer zou het destijds voor een slordige 11 miljoen euro hebben laten bouwen en verkocht het in 2021 voor het lieve sommetje van 19 miljoen euro!

'Bescheiden bedrag'

Met de vermelding van deze bedragen mag de aankoop die Dennis en zijn echtgenote Henrita vervolgens vorig jaar deden, bijna bescheiden worden genoemd. Voor villa De Dennen in Laren legde het koppel, dat dit jaar 30 jaar is getrouwd, vier miljoen euro neer. In Het Gooi wordt gespeculeerd dat De Dennen grondig verbouwd zal worden of dat het zelfs zo zou kunnen zijn dat het pand plat wordt gegooid en alleen de naam van de villa in tact wordt gelaten.

Kinderen

De verhuizing van de Bergkampjes zou te maken hebben met het uitvliegen van hun kinderen Estelle, Yasmin, Saffron en Mitchel. Een ‘empty nest’ is immers vaak een mooi moment om wat kleiner te gaan wonen.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 03 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.