• Samantha de Jong

Het verleden blijft Barbie achtervolgen: tientallen ziekenhuismedewerkers snuffelden in haar medisch dossier

Door Redactie
Het verleden blijft Barbie achtervolgen: tientallen ziekenhuismedewerkers snuffelden in haar medisch dossier

Het blijft onrustig rondom ex-realityster Samantha de Jong. Wat ze begin dit jaar heeft meegemaakt blijft haar achtervolgen! Nadat de hoogblonde Barbie een zelfmoordpoging deed werd ze opgenomen in het Haga-ziekenhuis in Den Haag. Maar wat blijkt nu? Tientallen medewerkers hebben ongeoorloofd in haar medisch dossier gesnuffeld. Het ziekenhuis is nu genoodzaakt om intern onderzoek te doen naar de kwestie...

Normaal gesproken heb je als medewerker in een ziekenhuis alleen het recht om de medische privégegevens te bekijken als je medisch betrokken bent bij die patiënt. In dit geval de frêle Barbie, die inmiddels op de hoogte is gesteld van het schandaal. Dat dit heeft kunnen gebeuren moet een ramp zijn voor het ziekenhuis (en hun imago), dat door een tipgever via klokkenluidersite Publeaks nu in heel Nederland de headlines domineert. 

Barbie's medische dossier

Blijkbaar is het voor ziekenhuismedewerkers niet lastig om bij die privégegevens te komen. Het dossier werd ingezien via het ziekenhuisinformatiesysteem Chipsoft. Het zal de Haagse vast niet lekker zitten dat zoveel mensen nu privédetails van haar weten. Want hoewel het onderzoek nog tot half april loopt kondigt de woordvoerder van het ziekenhuis nu al aan dat tientallen medewerkers de interne richtlijnen niet hebben nageleefd.

'We zijn hier echt van geschrokken', vertelt de zegsman. 'Dit kwam aan het licht bij periodieke controles die wij uitvoeren.' De medewerkers die de fout in zijn gegaan worden echter niet op staande voet ontslagen. Als het hun eerste keer is krijgen ze slechts een waarschuwing. Tegen personeel dat vaker dergelijke fouten hebben gemaakt worden disciplinaire maatregelen getroffen en mogelijk zelfs ontslag.

Barbie heeft zelf nog niet gereageerd op de kwestie, maar je kunt je vast wel voorstellen dat ze hier niet blij mee is...

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Het verleden blijft Barbie achtervolgen: tientallen ziekenhuismedewerkers snuffelden in haar medisch dossier

Beeld: Peter Smulders(ANP)