Het nieuwe leven van Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij

Door Redactie
Het nieuwe leven van Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij

Jarenlang waren Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij de vaste gezichten van de Nederlandse ochtendtelevisie. Ze presenteerden het populaire Koffietijd op RTL4. Door de verjongingsdrift van de zender stonden ze echter plots op straat. Hoe gaat het nu met ze?

Ooit waren Hans van Willigenburg (76) en Mireille Bekooij (71) een onafscheidelijk duo. Samen maakten ze van 1994 tot 2001 meer dan duizend afleveringen van Koffietijd, het eerste dagelijkse ochtendprogramma in Nederland. Aan die samenwerking kwam een einde toen zij werden ingeruild voor een jonger presentatieduo. In de jaren na het gedwongen vertrek vonden de presentatoren onderdak bij andere werkgevers. Maar ook daar hebben zij inmiddels plaats moeten maken voor een nieuwe generatie. De verjonging van Koffietijd bleek geen succes en het programma verdween jarenlang van de buis. In 2010 maakte het zijn rentree, maar zonder de sterren van weleer.

Vervangen

Tegenwoordig wordt de show aan elkaar gepraat door Loretta, Quinty en Pernille. Hoewel Mireille jarenlang het boegbeeld van dit programma was, neemt ze nooit meer de moeite om in de ochtend haar tv aan te zetten. ‘Ik kijk daar eigenlijk nooit naar,’ bekende ze onlangs. Mireille geniet nu van haar pensioen. Ze woont in de Gooise gemeente Laren. Inwoners van het miljonairsdorp zien haar daar weleens wandelen met Linda de Mol. Sinds de Koffietijd-coryfee niet meer op tv is, spendeert ze haar tijd voornamelijk aan vrijwilligerswerk. Ze is actief voor een stichting die ouderen met een smalle beurs helpt. Mede door haar inzet is er een dienst voor maaltijdbezorging opgetuigd en kon er een concert georganiseerd worden met pianist Cor Bakker.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 42 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Het nieuwe leven van Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP