Het losbandige leven van radiolegende Rob Out

Door Redactie
Het losbandige leven van radiolegende Rob Out

Rob Out doen de wildste verhalen de ronde. Naast buitensporig drank- en drugsgebruik en kantoormalversaties, zou de voormalige Veronica-dj en omroepbaas zelfs een homoseksuele relatie hebben onderhouden... met radiocollega Lex Harding! Reden genoeg voor Bert van der Veer om een biografie over het leven van de in 2003 overleden Rob uit te brengen!

Radio Veronica is een begrip in Nederland. De brutale zeezender zond uit vanaf een schip in de Noordzee en vormde de bakermat van glansrijke showbizzcarrières van onder anderen Tineke de Nooij, Lex Harding en Rob Out. Laatstgenoemde is bij het grote publiek altijd enigszins ondergewaardeerd gebleven, terwijl Rob juist garant stond voor spanning en sensatie. Helaas kwam er al in 2003 een einde aan het leven van Rob, toen hij na een periode vol excessief drankgebruik, talrijke auto-ongelukken en liefdesaffaires na een langdurig ziekbed overleed. Omdat volgens hem Rob nooit vergeten mag worden, besloot tv-regisseur Bert van der Veer een biografie over zijn voormalige Veronica-collega te schrijven. In Mister Veronica, de biografie van Rob Out doet Bert letterlijk en figuurlijk een boekje open over Rob. Er worden de meest wilde issues behandeld. Zoals het gerucht dat Rob biseksueel zou zijn, en het bed zou delen met... Lex Harding! ‘Er gingen geruchten, over ‘flikkergedoe’. Tussen Rob en Lex, die elkaar regelmatig besprongen. Ze waren nogal stoeierig. Baldadigheid,’ schrijft Bert in de biografie over Rob. Lex Harding vertelt daarover: ‘Over Rob en mij deden vreemde verhalen de ronde. Maar dat gestoei van Rob en mij stelde niets voor. Onze relatie was zakelijk, nauwelijks vriendschappelijk en zeker nooit meer dan dat. (...) We waren de grootste hetero’s die je je kunt voorstellen. We neukten alles wat los en vast zat.’ Het gerucht dat Rob Out biseksueel zou zijn geweest, kwam in menig gesprek aan de orde. ‘Zoek dat nou maar eens uit,’ werd Bert meerdere keren verteld. Will Luikinga (eerder tegen Veronica-geschiedschrijver Auke Kok): ‘Ik weet vrijwel zeker dat Rob Out biseksueel was. Iedereen wist dat.’

Beeld: ANP

Lees het hele verhaal in Story. Editie 35 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Het losbandige leven van radiolegende Rob Out

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.