Het gaat goed met MAFS-Sylvia na kankerdiagnose: ‘Je leert ermee leven'

Iedere week brengt Aran Bade voor RTL Boulevard een bezoekje aan oud-deelnemers van Married at First Sight. Deze week: de goedlachse en vrolijke Sylvia.

MAFS Freddy en Sylvia

Twee jaar geleden deed ze mee aan het liefdesprogramma van RTL. Ze bleef zelfs getrouwd! Maar helaas kwam daarna de vreselijke ziekte longkanker om de hoek kijken.

Inmiddels is Sylvia daar weer redelijk van opgeknapt: ‘Met mij gaat het hartstikke goed’, vertelt ze aan Aran. Vervolgens klopt ze het toch even af. 'Je weet maar nooit'.

Een feestje

Waar Chantal vorige week nog aan RTL Boulevard liet weten niet goed terug te kijken op haar deelname (ze noemde haar huwelijksreis met Henk een strafkamp), is het voor Sylvia - die twee jaar geleden in het huwelijksbootje stapte met Freddy - een ‘feestje’. ‘Ik heb hele leuke herinneringen aan Fred.’

Stekker uit huwelijk trekken

Het huwelijk hield dus stand, maar toen werd Sylvia ziek. Longkanker. Ze gunde haar man Freddy het geluk en vond dat hij niet getekend had voor een huwelijk met een zieke vrouw. Daarom besloot Sylvia zelf de stekker eruit te trekken. Tot verdriet van Freddy. De periode was voor haar dan ook erg heftig. Gelukkig sleepte de afleveringen van Married at First Sight haar door deze tijd heen.

Ermee leren leven

Hoe staat Sylvia nu in het leven, na de diagnose? ‘De artsen zeggen dat het stabiel is. En het blijft iedere drie maanden spannend met een scan. Maar je leert ermee leven, en ik wil ermee leven en ik wil het niet mijn leven laten beheersen’, aldus een stellige Sylvia. ‘En het gaat me heel goed af.'

Nieuwe liefde?

Een nieuwe date of partner is nog niet op haar pad gekomen. Dat vindt Sylvia zeker niet erg, maar nog een derde keer trouwen? Daar staat ze gerust nog voor open.

Bron: RTL Boulevard

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!