Het favoriete kerstgerecht van Hans Kazan
Onze BN’ers staan hun mannetje in de keuken. Ze maken de heerlijkste gerechten voor hun gasten. In Story delen zij hun favoriete kerstrecepten. Vandaag: Hans Kazan. Zijn favoriete kerstgerecht is geflambeerde bananen.
Ingrediënten:
2 eieren, 500 gr pompoen, 1/2 eetlepel kaneelpoeder, 100 ml melk, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, 4 eetlepels suiker, olie, snufje zout, 50 gr (handje) rozijnen
Bereiding:
Snijd de pompoen in stukjes en kook deze in een pannetje totdat ze zacht zijn. Laat de rozijnen weken in een kommetje met water, zodat ze zachter worden. Liefst een avond van tevoren. Doe het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, suiker, zout en kaneelpoeder in een kom. Mix dit met een garde. Doe vervolgens de melk en eieren erbij en maak een mooi beslag. Laat de pompoen uitlekken in een vergiet en prak fijn met een vork of stamper. Voeg de pompoen toe aan het beslag samen met de geweekte rozijnen. Roer dit goed door elkaar. Zet de koekenpan met een beetje olie op het vuur en maak daarin van het beslag kleine pannenkoekjes, bijvoorbeeld American pancakes. Voor de echte zoetekauwen kunnen de pannenkoekjes afgemaakt worden met een beetje honing of poedersuiker, maar ook zonder zijn ze ontzettend lekker!
Beeld: ANP
Wat anderen nu lezen
Zo zien de beeldschone dochters van Karin Bloemen eruit!
Zoet babynieuws! Sarah Chronis is bevallen van tweede kindje
Lil Kleine verlaat NAMAM management voor SPEC van Ali B
Olga Commandeur had problemen met ex-man, maar: ‘Op het moment dat iemand stervende is, doen al die dingen niet meer ter zake’
Peter Gillis legt kwestie dwangsom van één miljoen bij de rechter neer
Tim Hofman blikt terug op ongeluk 20 jaar geleden: 'Alsof ik de dood de hand heb mogen schudden'
Liefde tussen Johan Derksen en John de Mol lijkt voorbij
Zoontje Jan Jaap van der Wal krijgt Vlaams accent: 'Mijn vrouw probeert het Hollandser te krijgen'
Cornald Maas noemt ESF-start 'gunstig', maar ook 'een zware dobber'
Vermeend slachtoffer Marco Borsato geeft verklaring: 'Weet dat het wel waar is'