Het favoriete kerstgerecht van Hans Kazan

Door Redactie
Het favoriete kerstgerecht van Hans Kazan

Onze BN’ers staan hun mannetje in de keuken. Ze maken de heerlijkste gerechten voor hun gasten. In Story delen zij hun favoriete kerstrecepten. Vandaag: Hans Kazan. Zijn favoriete kerstgerecht is geflambeerde bananen. 

Ingrediënten:

2 eieren, 500 gr pompoen, 1/2 eetlepel kaneelpoeder, 100 ml melk, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, 4 eetlepels suiker, olie, snufje zout, 50 gr (handje) rozijnen 

Bereiding:

Snijd de pompoen in stukjes en kook deze in een pannetje totdat ze zacht zijn. Laat de rozijnen weken in een kommetje met water, zodat ze zachter worden. Liefst een avond van tevoren. Doe het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder, suiker, zout en kaneelpoeder in een kom. Mix dit met een garde. Doe vervolgens de melk en eieren erbij en maak een mooi beslag. Laat de pompoen uitlekken in een vergiet en prak fijn met een vork of stamper. Voeg de pompoen toe aan het beslag samen met de geweekte rozijnen. Roer dit goed door elkaar. Zet de koekenpan met een beetje olie op het vuur en maak daarin van het beslag kleine pannenkoekjes, bijvoorbeeld American pancakes. Voor de echte zoetekauwen kunnen de pannenkoekjes afgemaakt worden met een beetje honing of poedersuiker, maar ook zonder zijn ze ontzettend lekker!

Het favoriete kerstgerecht van Hans Kazan

Beeld: ANP