• Boer zoekt Vrouw

Het familiedrama van boer Geert

Door Redactie
Het familiedrama van boer Geert

Boer Geert heeft een groot familiedrama moeten verwerken. Aan Story vertelt de buurman van de Boer zoekt Vrouw-deelnemer wat er is gebeurd.

De coronacrisis heeft ook boer Geerts woonplaats in een ijzeren greep. Het centrum van het Brabantse stadje is uitgestorven. Niettemin had Geert niets liever gewild dan vorige week een uitgebreid feest geven voor zijn 52e verjaardag. De akkerbouwer en houder van jongvee staat erom bekend dan altijd flink uit te pakken. ‘Normaal gesproken geeft hij een heel groot feest voor zijn verjaardag, waar ongeveer het halve dorp naartoe komt,’ vertelt een buurman aan Story. Geert is van mening dat je elke verjaardag moet vieren omdat het je laatste kan zijn. Maar een feest zit er dit jaar niet in vanwege de coronamaatregelen.

Geen feest

Dit jaar geen groot feest voor Geert dus, die op de ochtend van zijn verjaardag wel werd verrast door zijn kinderen, die slingers hadden opgehangen en voor hem zongen. ’s Avonds vierde het gezin Geerts verjaardag met een gezamenlijk diner thuis aan de keukentafel. Geerts verjaardag werd ook vorig jaar gekenmerkt door soberheid. Kort voordat hij 51 werd, verloor hij in twee weken tijd zijn ouders! ‘Dat was echt geen toeval,’ aldus de buurman. ‘Zijn vader overleed volkomen onverwacht en dat kon zijn moeder niet aan. Je moet bedenken dat die mensen van een andere generatie waren. Die hebben meer dan vijftig jaar alles samen gedaan, en altijd op elkaar gesteund en vertrouwd. Geert zag natuurlijk wel hoe hard de klap van het overlijden van zijn vader bij zijn moeder aankwam, maar hij had het idee dat ze nog wel zou bijtrekken. Dat gebeurde dus niet. Zij is binnen twee weken ook overleden, echt aan verdriet.’

Beeld: KRO-NCRV

Lees het hele verhaal in Story. Editie 18 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Het familiedrama van boer Geert

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.