Het dramatische leven van Songfestival-winnares Getty Kaspers

Door Redactie
Het dramatische leven van Songfestival-winnares Getty Kaspers

Toen zangeres Getty Kaspers in 1975 met Teach-In het Eurovisie Songfestival won, lag de wereld aan haar voeten. In gesprek met Story en in haar nieuwe boek Een leven lang geleden vertelt Getty welke enorme drama’s ze hierna meemaakte.

Ondanks haar onvruchtbaarheid was Getty erg gelukkig met Hans en zijn twee zoons: de tweeling Milco en Marco. ‘Mijn leenkinderen.’ Hun gezinsgeluk werd ruw verstoord toen Getty en Hans in 2009 werden uitgenodigd voor het Eurovisie Songfestival in Rusland, waar De Toppers ons land vertegenwoordigden. ‘Toen René Froger mij in het vizier kreeg, maakte hij direct een wegwerpgebaar. Hij wilde mij niet spreken. Ik had tijdens een interview gezegd dat De Toppers er te veel theater van maakten, en dat was blijkbaar niet helemaal goed gevallen.’ De nare ontmoeting met René verdween al snel naar de achtergrond, toen Hans vanuit het niets op de hotelkamer in elkaar zakte. Terug in Nederland besloot Getty met Hans naar het ziekenhuis te gaan en daar kregen ze van de dokter een vreselijke mededeling: Hans bleek de spierziekte ALS te hebben. ‘U heeft nog hooguit drie jaar te leven,’ vertelde de dokter. Hierdoor raakte Getty enorm in de put. ‘Zonder antidepressiva had ik het niet gered.’ Na een slopend ziekbed overleed Hans op zaterdag 23 april 2011 aan de gevolgen van ALS. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 14 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Het dramatische leven van Songfestival-winnares Getty Kaspers

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders