Henny Huisman weer betrokken bij ‘loverboy-situatie’: 'Dochter heeft blijvend litteken'

Door Nick Dijkman
Henny Huisman

Ruim tien jaar geleden kwam naar buiten dat Lobke, de dochter van Henny Huisman en zijn vrouw Lia, een helse tijd had doorgemaakt. Na de geboorte van zoontje Julius ging het mis tussen Lobke en haar ex kickboksinstructeur Galid Aajoud. Ook na de breuk bleef hij haar lastigvallen. De bedreigingen gingen zelfs zover dat er een rechter aan te pas moest komen. ‘Lobke heeft daar een blijvend litteken aan overgehouden,’ vertelt Henny aan Story.

‘Ze is ten prooi gevallen aan een loverboy. Toch is ze er goed vanaf gekomen. In de zin van: ze heeft haar leven weer op kunnen pakken.’ Dat het loverboy-verleden van Henny’s dochter weer actueel is geworden, komt door het recent verschenen boek John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging.

Slachtoffer van een loverboy

Daarin staat dat Henny Huisman John in contact bracht met de ouders van Mirthe, een meisje uit Drenthe dat slachtoffer was geworden van een loverboy en als 14-jarige seksueel werd misbruikt. Wat volgde was een loodzwaar traject van aangifte, verhoren door de zedenpolitie, gesprekken met advocaten en rechercheurs. Vanwege gebrek aan bewijs werd de dader niet vervolgd. De gevolgen voor Mirthe waren desastreus. Ze raakte in een ernstige depressie en wilde euthanasie laten plegen.

‘Hans, de vader van Mirthe, runde jarenlang mijn museum in Hoogeveen,’ zegt Henny. ‘Dat museum is later naar Hoorn gegaan en bevindt zich nu in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum. Maar omdat je het museum met passie moet runnen – je moet mensen immers bevlogen rondleiden – was dat voor hem niet meer mogelijk, nadat zijn dochter ten prooi viel aan een loverboy en euthanasie wilde laten plegen...'

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 48 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.