Heleen van Royen praat over 'parkietengate': 'Dacht Parky plezier te doen'

Heleen van Royen

Heleen van Royen heeft maandag in talkshow HLF8 nog één keer teruggeblikt op 'parkietengate', zoals zij de zaak zelf noemt. De schrijfster vertelde onlangs in het programma dat haar parkiet Parky stierf omdat zij het vogeltje per ongeluk avocado had gevoerd. 

De Dierenbescherming condoleerde Van Royen en liet weten dat het niet slim is om dieren willekeurig voedsel te geven zonder daarover na te denken.

Heel gezond 

'Ik dacht: ik doe hem een plezier!' stelde Van Royen in HLF8. 'Het leek me geen ongebruikelijk voedsel voor de parkiet. Avocado is heel gezond, het heeft dezelfde kleur, er zitten vitaminen in. Maar gelukkig weet nu heel Nederland dat je parkieten geen avocado moet geven.'

Parky overleed overigens tien jaar geleden al, maar Van Royen deelde het nieuws pas eind november in HLF8. Zij heeft nu honden, vertelde zij maandag in de talkshow. Deze voert zij geen avocado, voegde de schrijfster er aan toe.

Waarschuwing

De schrijfster hoopt dat haar verhaal mensen heeft gewaarschuwd. 'Hopelijk heeft hij vele andere parkietenlevens gered. Avocado = giftig voor parkieten en papegaaien.'

Vertraging boek

Hoewel de dood van Heleen haar parkiet verdriet moet hebben gegeven, is het ook misschien inspiratie voor een mooie verhaallijn? Heleen van Royen worstelde enige tijd met het afkrijgen van haar nieuwe boek. Het boek liep vertraging op door de personeelstekorten bij kinderdagverblijven, plaatst de schrijfster destijds op Twitter. De schrijfster heeft twee kleinzoons, Spencer en West. 

Bron: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.