• Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt eert Martine Bijl in bijzondere jubileumaflevering

Heel Holland Bakt is terug op zondag! De eerste aflevering is meteen een bijzondere: een jubileumaflevering, waarin Martine Bijl natuurlijk niet mag ontbreken.

Door Redactie
Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt is toe aan zijn tiende seizoen! In de eerste aflevering van de nieuwe reeks staat dat bijzondere jubileum centraal. Bij de eerste opdracht moeten de kandidaten de taart maken waarmee elke aflevering wordt afgetrapt: de HHB-leadertaart. Natuurlijk mag ook Martine Bijl niet ontbreken in deze bijzondere aflevering. Voor de technische opdracht moeten de bakkers haar favoriete koek maken, de appelkoek.

Eerbetoon aan Martine Bijl

'Dit is eigenlijk ook een beetje een eerbetoon aan Martine', zo luidt Janny van der Heijden de opdracht in. 'Want die heeft de eerste drie seizoenen gemaakt. En dit is haar lievelingskoek.' Presentator André van Duin vertelt de bakkers vervolgens dat ze elk zes koeken moeten maken. En dat valt niet mee! Rauw deeg, te dikke plakjes appel, slordig gewerkt... Iets zegt ons dat Martine er gelukkig zelf wel om had kunnen lachen!

Spektakelstuk

Er werd tot slot afgesloten met een Heel Holland Bakt-3D-spektakelstuk. Na al dat geploeter kan er maar één de beste zijn. De Meesterbakker in deze bijzondere jubileumaflevering is Jan. Helaas moet er ook meteen iemand afvallen. Het tentdoek viel vanavond voor Fons.

Nieuwe seizoen Heel Holland Bakt

Het nieuwe seizoen Heel Holland Bakt staat deels in het teken van het tienjarig jubileum van het populaire NPO-programma. Ook is de nieuwe reeks 'diverser in mensen en baksels', zegt jurylid Janny van der Heijden. De culinair publiciste vormt samen met Robèrt van Beckhoven de jury van Heel Holland Bakt. 'De diversiteit valt dit jaar echt op. Na tien jaar kun je denken: "we hebben alle klassiekers wel gehad", maar er zitten totaal nieuwe dingen in', zo vertelt Janny in gesprek met het ANP.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide | Tekst: Alie Sierkstra

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!