• Hazes

Hartsvriendin Rachel is nu haar allergrootste vijand

Door Redactie
Hartsvriendin Rachel is nu haar allergrootste vijand

Na de breuk met dochter Roxeanne en haar verbroken relatie met vriend Mike is Rachel Hazes in een volgend drama beland: haar voormalige hartsvriendin en rechterhand Marieke bevecht de weduwe tot aan de rechtbank aan toe! Daar betichtte ze Rachel zelfs van een zelfmoordpoging...

Jarenlang was het een vertrouwd beeld: waar Rachel Hazes op een zakelijke afspraak of een interview verscheen, was Marieke van Beek meestal in de buurt. Als zakelijke rechterhand van Rachel en haar kinderen Roxeanne en André bekleedde ze een vertrouwensfunctie. In die hoedanigheid stond Marieke dichtbij de weduwe van onze populairste zanger ooit. Rachel moet wel heel erg op haar gesteld zijn geweest, want ze kocht in 2016 voor 262.500 euro een recreatiewoning in Vinkeveen voor haar. Op dat moment had Rachel niet kunnen bevroeden dat ze vier jaar later tegenover Marieke in de rechtbank zou staan.

Huurcontract

De dames zijn in een slepend conflict verwikkeld over de huur van de woning en een vermeende contante lening van 9.000 euro. Volgens Rachel bedraagt de maandhuur van de woning 1.450 euro, maar Marieke schermt met een huurcontract waarin een bedrag van 800 euro zou zijn overeengekomen. Omdat Marieke de woning al bijna vier jaar van Rachel huurt, is haar schuld intussen aardig opgelopen – ook omdat Marieke tussen januari 2017 en februari 2018 helemaal geen huur betaald zou hebben.

Vervalste handtekening

Het kort geding tussen Rachel en Marieke dat uitsluitsel moet geven, vond vorige week maandag plaats in de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht. Daarbij ging het er hard aan toe. Tijdens de zitting plaatste de advocaat van Rachel, mr. Edwin Slager, vraagtekens bij de rechtsgeldigheid van het huurcontract van Marieke, waaruit zou blijken dat ze slechts 800 euro huur zou moeten betalen. ‘Rachel betwist of er sprake is van een echte handtekening,’ doelde mr. Slager op de handtekening van gevolmachtigde Roxeanne, die volgens Rachel niet authentiek zou zijn.

Suïcidaal

Dat de weduwe zich in die periode liet vertegenwoordigen door haar dochter, was omdat het op dat moment niet goed ging met Rachel. Volgens Marieke zou Rachel in die periode zelfs suïcidaal zijn geweest, zoals naar voren werd gebracht. ‘Mevrouw Hazes heeft op 9 februari 2017 een zelfmoordpoging ondernomen, waarna mijn cliënte haar aantrof,’ verklaarde Marieke’s advocaat mr. Bernard Tomlow tijdens de openbare zitting. ‘Mijn cliënte is mevrouw Hazes daarna gaan bewaken, alvorens ze werd opgenomen.’

Opmerkelijke geldproblemen

Volgens Rachels opponente verkeerde de weduwe ook nog eens in geldproblemen, wat gezien de opbrengsten uit alle showbizzactiviteiten opmerkelijk te noemen is. In het geding werd gezegd: ‘Hazes had acuut 9.000 euro nodig. Mevrouw Van Beek gaf dat contant en dat is later verrekend als huur.’ Na alle verklaringen over en weer zal de rechter eind juni uitspraak doen.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 26 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Hartsvriendin Rachel is nu haar allergrootste vijand

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.