Harry Vermeegen wilde van tv-partner Henk Spaan af

Door Redactie
Harry Vermeegen wilde van tv-partner Henk Spaan af

Het is altijd een raadsel gebleven waarom Henk Spaan en Harry Vermeegen van de ene op de andere dag gebrouilleerd raakten en nooit meer een woord met elkaar spraken. Maar dat raadsel is nu door Harry zelf opgehelderd.

Onlangs werd op initiatief van de VARAgids het beste televisieduo aller tijden verkozen. Was het allemaal wat anders gelopen, dan hadden dat zomaar Harry Vermeegen en Henk Spaan geweest kunnen zijn. Henk (71) en Harry (70) maakten samen legendarische programma’s als Pisa (later Verona) en Die 2: Nieuwe Koeien. Allemaal knoeperds van tv-hits, maar een bitter conflict tussen de twee maakte een einde aan dat succes.

Pijnlijke affaire

Nooit werd duidelijk wat nu de precieze reden van hun conflict was. Geen van beide kemphanen wilde ook maar een woord over de pijnlijke affaire kwijt. Uit het niets besloot Harry echter een interview te geven aan de internetsite Rur.nl (RUR = Recht uit Rotterdam). In het gesprek vertelt Harry dat Henks input in hun gezamenlijke programma’s naarmate de jaren verstreken steeds minder werd. Samen met andere ergernissen sterkte dit Harry in zijn voornemen om met Henk te breken. 

Niet meer verder als duo

Wat Harry vervolgens deed, verdient niet direct de schoonheidsprijs. Hij ging zonder zijn tv-partner daarover in te lichten in gesprek met John de Mol over zijn toekomst. ‘Ik heb zelf besloten om te stoppen als duo. Dus ik rij naar John De Mol. Die was druk in vergadering. Ik trapte de deur in, wees naar John en zei: John, ik moet jou hebben.’ De twee hadden kennelijk een goed gesprek, want Harry kreeg de toezegging dat hij in zijn eentje programma’s mocht gaan maken.

Woede

Harry vertelde niets aan Henk over zijn gesprek met John de Mol, omdat de twee samen nog een compleet seizoen Die 2: Nieuwe Koeien moesten opnemen. Halverwege de opnames kwam Henk echter achter de waarheid. Hij ontplofte van woede. De sfeer op de set was vanaf die dag om te snijden. ‘Ik stond hier en hij in een ander vertrek,’ vervolgt Harry. ‘We kregen elk te horen wat we zo direct moesten zeggen. Dan moesten we even samen bij de camera komen en – poef – weer uit elkaar. Nee, daarna hebben we nooit meer een woord met elkaar gewisseld...’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 23 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Harry Vermeegen wilde van tv-partner Henk Spaan af

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties?