• Veronica Inside

Harry Mens over voice-rel: 'Ze hadden ook hun spullen kunnen pakken en niet meer mee kunnen doen'

Harry Mens over voice-rel: 'Ze hadden ook hun spullen kunnen pakken en niet meer mee kunnen doen'

De situatie rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland is volgens Harry Mens 'ouwe koek'. Dat zei de Business Class-presentator vrijdagmiddag in het BNR-radioprogramma The Friday Move van Wilfred Genee.

'Mijn dochters hebben haar op de tanden, die laten zich dit niet overkomen', zei Mens, toen Genee hem vroeg of hij ook zo 'makkelijk' over het onderwerp zou praten als het om zijn eigen vijf dochters zou gaan.

Discussie

Advocaat Sébas Diekstra, die vrijdag sidekick van Genee was en vijf vrouwen bijstaat die melding deden van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma, greep in. 'Harry, dat laten overkomen.. Het lastige is: niet iedereen reageert op dezelfde manier.' Daar was Mens het niet mee eens. 'Als je nuchter bent, dan gebeurt er helemaal niks. Ze gaan zuipen, ze gaan coke gebruiken dan krijg je dat soort theater', aldus Mens. Diekstra vond dat de televisiemaker het liet klinken alsof de vrouwen erom hebben gevraagd. 'Mijn dochters hebben er geen last van', reageerde Mens daarop.

Ingrijpen

Ook The Friday Move-presentator Genee greep in. 'Nu ga je bijna stellen dat die vrouwen schuldig zijn aan het feit dat het gebeurd is', zei de presentator tegen zijn tafelgast. 'Dat hoor je me niet zeggen', aldus Mens. 'Maar ze zijn bezig met hun carrière en aan de ene kant willen ze beroemd worden. Als Ali B dan heel charmant met zo'n meisje omgaat en ze gaat met zo'n man naar bed, dan had ze al drie keer weg kunnen lopen en dat doet ze ook niet. En dan belt 'ie nog netjes een taxi. Ze had ook naar het politiebureau kunnen rijden.'

Veel moeite ermee

Diekstra legde uit dat zijn cliënten, die melding hebben gedaan van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma, er veel moeite mee hebben dat het nieuws rondom The Voice weer oude herinneringen terugbrengt. 'Ze hadden ook hun spullen kunnen pakken en niet meer mee kunnen doen', besloot Mens.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.