Hans Klok rouwt om overleden assistente Nathalie: 'Een fantastische vrouw, mooi van buiten en binnen'

Door Redactie
Hans Klok rouwt om overleden assistente Nathalie: 'Een fantastische vrouw, mooi van buiten en binnen'

Verschrikkelijk nieuws voor topillusionist Hans Klok. Zijn assistente Nathalie, die al sinds 1999 aan zijn zijde stond op het podium, is op 43-jarige leeftijd overleden. Ook voor Mees, het 12-jarige zoontje van Bridget Maasland, is dit een groot verlies. Nathalie is al jaren zijn stiefmoeder en trouwde vorig jaar in Las Vegas met zijn vader.

'Een fantastische vrouw, mooi van buiten en binnen. Zo’n sterke performer. Iemand op wie je altijd kon rekenen. Ze durfde alles, had haar zaakjes altijd goed geregeld', laat Klok weten aan het AD.

Begin maart

Hans zag Natalie begin maart voor het laatst. 'Ik was naar Nederland gevlogen voor een klus van de KNVB', aldus de illusionist. 'Natahalie zat in een behandelingtraject, maar ze kwam onmiddelijk om mee te doen aan de act. Het was ons laatste optreden. We hebben uiteraard veel contact gehouden, veel over de app, al was dat de laatste tijd heel moeilijk. Begrijpelijk natuurlijk, omdat ze zo ziek was.'

Lang ziektebed

Nathalie Hoop is in de nacht van maandag op dinsdag overleden na een lang ziektebed. Ze stierf aan de gevolgen van baarmoederhalskanker. Daar werd ze vier jaar geleden mee gediagnostiseerd, toen er een tumor in haar baarmoeder ontdekt werd. Ze werd enige tijd met succes behandeld, maar in maart 2019 keerde de kanker terug. De chemokuren die ze daarna onderging, sloegen niet aan en Nathalie bleek niet meer te genezen. Ze laat niet alleen haar liefde Pepijn Padberg en diens zoon Mees achter, maar ook hun gezamenlijke dochtertje Keet (7).

‘Over Winnaars’

Vorige week was Nathalie nog te zien in het programma Over Winnaars, waarin Jamai Loman zieken en gehandicapten helpt hun droom te laten uitkomen. In die uitzending droomt de aan een rolstoel gekluisterde Sarah ervan nog een keer goed te “shinen“. Jamai neemt haar mee naar Vegas, waar ze Hans Klok mag assisteren, maar niet voordat Nathalie haar in Nederland vast de fijne kneepjes van het vak leert.

Vaarwel, Vegas

In de uitzending vertelde Nathalie dat ze zelf ziek was en daarom helaas niet met Hans in Vegas kon zijn. Ook deelde ze hoe het voor haar was om naast Hans te mogen staan. 'Hans is denk ik de meest fanatieke persoon op aarde die ik ken. Hij is wel heel secuur, met illusies natuurlijk. Maar het kan ook zijn dat, als hij helemaal aan staat, harder gaat gooien, bijvoorbeeld met een zwaard. Dan moet jij ervoor zorgen dat je uit de weg gaat.' Drie dagen geleden plaatste Hans Klok nog een foto op Instagram van Nathalie en hem samen, waarbij hij schreef: 'Simpelweg de beste!'.

Bron: Nu.nl, AD, Flair | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.