• Showbizz

Hans Kazàn krijgt zeldzame prijs van internationale goochelclub

Door Redactie
Hans Kazàn krijgt zeldzame prijs van internationale goochelclub

Hans Kazàn krijgt op 10 oktober een zeldzame prijs uitgereikt door het International Brotherhood of Magicians. De 68-jarige illusionist wordt onderscheiden met de Fred Kaps Ring, een prijs die op onregelmatige basis wordt uitgereikt aan iemand die een cruciale betekenis voor het vak heeft gehad.

De prijs werd eerder uitgereikt aan vakgenoten als Marconick (1995) en Eric Eswin (2012). De International Brotherhood of Magicians kent in tientallen landen een eigen afdeling die bepaalt wie in aanmerking komt voor de prijs. De uitreiking vindt plaats in Utrecht.

Fred Kaps Ring

Kazàn krijgt de Fred Kaps Ring vooral omdat hij al bijna een halve eeuw de liefde voor het goochelvak uitdraagt, vooral naar jongeren. Hij brak begin jaren zeventig door toen hij de derde plaats behaalde op het WK goochelen in Parijs. Vlak daarna werd hij de vaste illusionist in het enorm populaire programma Ren je rot, daarna volgden diverse eigen programma's over goochelen.

Veel grote namen in het vak, zoals Hans Klok en Victor Mids, werden geïnspireerd door de programma's van Kazàn.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.