Hans de Booij raakte drank- en drugsverslaafd, ging failliet en werd dakloos: ‘Het leven is dramatisch’

Door Redactie
Hans de Booij raakte drank- en drugsverslaafd, ging failliet en werd dakloos: ‘Het leven is dramatisch’

Twaalf jaar lang heeft Hans de Booij niets van zich laten horen. In Story vertelt de zanger dat hij door een diep dal is gegaan. En niet alleen vanwege zijn scheiding.

Moeilijk leven

Voor het eerst sinds twaalf jaar heeft Hans de Booij weer een album opgenomen. De 62-jarige zanger schreef hiervoor veel persoonlijke liedjes, waaronder 'Hoe had ik het anders moeten doen'. Hans heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een moeilijk leven achter de rug heeft. Met diverse liefdesbreuken, een faillissement en een drank- en drugsverslaving. Ook was hij enige tijd dakloos. ‘Het leven is ook dramatisch,’ zegt Hans tegen Story. ‘Dat begint al bij je geboorte, dat je schreeuwend ter wereld komt.

Onder een palmboom

En uiteindelijk ga je dood. Daartussen moet je proberen er iets van te maken. Soms lukt dat niet. Ik raakte verslaafd en depressief. Dan vertrok ik naar het buitenland. Want je kunt beter onder een palmboom depressief zijn dan in Nederland, waar de regen tegen de ruiten tikt. Het scheelt echt als je naar een azuurblauwe zee kan kijken. Soms wordt er dan gezegd dat je dan voor je problemen wegloopt, maar ik knapte onder die palmboom echt op.’

Beeld: Peter SmuldersDit artikel komt uit Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.