• Showbizz

Haar pijnlijke ervaring: Antje Monteiro is slachtoffer van huiselijk geweld

Door Redactie
Haar pijnlijke ervaring: Antje Monteiro is slachtoffer van huiselijk geweld

Dat Antje Monteiro in de steek werd gelaten door de vader van haar dochter Romy was een verdrietige gebeurtenis. Maar de musicalster heeft voor hetere vuren gestaan. Zo werd ze door haar eerste grote liefde geestelijk en lichamelijk mishandeld. Hoe is Antje uiteindelijk aan die heftige relatie ontsnapt?

Antje Monteiro is alweer een paar jaar dolgelukkig met haar vriend Dennis van Tamelen. Maar ze heeft een lange weg moeten afleggen om eindelijk de ware te vinden. Haar eerste grote liefde ontmoette ze op haar vijftiende. Ze raakte smoorverliefd op de vier jaar oudere Richard. Ze wist dat haar vader hun relatie niet zou goedkeuren, maar met de hulp van haar broers – ze deden alsof Richard een goede vriend van hen was – kreeg Antje uiteindelijk toch zijn zegen. Daar zal hij achteraf spijt van hebben gekregen, want Antje bleek mishandeld te worden door Richard.

Huiselijk geweld

In haar autobiografie … EN DOOR vertelt Antje hoe zij slachtoffer werd van huiselijk geweld. De eerste keer dat Richard – volgens Antje is dit een fictieve naam – haar mishandelde, was op de bruiloft van haar broer in Engeland. Een goede vriend gaf Antje die dag een compliment over haar uiterlijk en dat accepteerde Richard niet. ‘Hij duwde mij de gang in en gooide me tegen een muur.’ Op dat moment waren de plannen van Antje en Richard om te gaan samenwonen al vergevorderd. Haar vader had een woonwagen op het kamp geregeld en de inrichting was zo goed als klaar. Geheel volgens de kamptraditie zouden ze ‘weglopen’, wat zoveel betekent als trouwen. Hoewel Antje na de mishandeling twijfelde aan hun relatie besloot ze toch met Richard weg te lopen. Na een tripje naar Parijs gingen ze samenwonen en waren ze volgens de kamptraditie getrouwd. Het bleek het begin van veel ellende. Richard mishandelde Antje zowel mentaal als fysiek. 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Haar pijnlijke ervaring: Antje Monteiro is slachtoffer van huiselijk geweld

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.