Guus Meeuwis kan wel lachen om grappen 'crematorium-huis': 'Wij zijn er meer dan blij mee'

Door Redactie
Guus Meeuwis kan wel lachen om grappen 'crematorium-huis': 'Wij zijn er meer dan blij mee'

De nieuwe woning van Guus Meeuwis en zijn verloofde Manon Meijers kon gisteren rekenen op heel wat commentaar. Op Twitter wordt er druk gekletst over het nieuwe optrekje. Niet alleen vanwege het opmerkelijke, loeistrakke ontwerp, maar ook omdat voor het nieuwbouwhuis een prachtig, sfeervol landhuis van meer dan honderd jaar oud (en 1,1 miljoen) met de grond gelijk gemaakt is.

Apocalyps-proof

Nadat op Twitter een voor-en-nafoto van het optrekje opdook, ging het los. Veel mensen reageren ronduit verbaasd op de crema… eh, transformatie. Naast dat er vaak te lezen valt dat het doodzonde is van het oude pand, wordt er ook gegierd (met gevatte Guus-grappen) om de raamloze, ‘enge’, Apocalyps-proof blokkendoos die ervoor in de plaats is gekomen.

Songteksten

Zo worden er fanatiek songteksten van de Brabander omgebouwd ('Het is een huis, dat je normaal alleen in horrorfilms ziet') en verschijnen er foto’s van Brabantse crematoria die inderdaad wat weg hebben van het stulpje. Er is zelfs een poll waar je op kunt stemmen; 'Stel je krijgt duizend euro en je moet één nacht doorbrengen in het Guus Meeuwis-huis, zou je het doen?'

Echt wel ramen, hoor

Inmiddels heeft de zanger zelf ook gereageerd op alle ophef. Radio 538 wist hem vanmorgen aan de lijn te krijgen en hem even te ondervragen. Guus, die zelf wel kan lachen om alle grappen, legt onder meer uit dat hij van binnen écht wel naar buiten kan kijken. 'Het is een heel modern strak huis. De achterkant ligt op het zuiden en is helemaal open', aldus Guus. 'Wij zijn er meer dan blij mee. Het is net als een liedje, je moet het pas beoordelen als het af is. En tot die tijd heeft het geen enkele zin om er naar te luisteren of het te laten horen.'

(Nog) geen boze buren

Volgens Guus was de oude villa niet meer te renoveren. 'Niet naar de wensen van de moderne tijd. De vooruitgang houden we niet tegen', aldus de zanger, die zegt dat uit de buurt nog niemand geklaagd heeft over hun nieuwe uitzicht.

Geinig, Guus

Guus gooide er overigens zelf ook nog een paar grappen in. Zo zei hij dat hij 'eerst nog even de cake uit de oven moest halen', verwijzend naar het vele creatorium-commentaar. Ook liet Guus weten dat ze 'nog nieuwe ramen aan het tekenen zijn', Guus kocht het voormalige huis (#rip), inclusief 5000 vierkante meter grond, in de zomer van 2018 voor 1,1 miljoen euro.

Door: Flaironline | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.