Grote verbazing bij kijkers ‘Vier Handen Op Eén Buik’ na bezoek placentadeskundige: 'Ik kots echt bijna'

Door Redactie
Grote verbazing bij kijkers ‘Vier Handen Op Eén Buik’ na bezoek placentadeskundige: 'Ik kots echt bijna'

Dinsdagavond was het weer tijd voor een nieuwe aflevering van Vier Handen Op Eén Buik, die opnieuw de nodige tongen los wist te maken op het sociale medium. Over één ding verbaasden kijkers zich massaal, namelijk het bezoekje aan de placentaspecialist.

Vier Handen Op Eén Buik

In Vier Handen Op Eén Buik krijgt iedere week een bekende mama de schone taak om een tienermoeder in spe te begeleiden – voor, tijdens én na de bevalling. De nieuwste aflevering vertelt het verhaal van de negentienjarige Cecilia, die in verwachting is van haar eerste kindje. Omdat ze lijdt aan endometriose hebben zij en haar vriend Samuel – met wie Cecilia een jaar samen is – er bewust voor gekozen om vroeg aan kinderen te beginnen. Ze hielden er rekening mee dat het een paar maanden of jaren kon duren voordat Cecilia zwanger was, maar de eerste maand bleek het al raak te zijn.

Tikkeltje dwangmatig

Cecilia heeft een duidelijk beeld voor ogen. Zodra haar dochtertje is geboren, wil ze met haar gezin vegan gaan leven. Ook heeft ze al allerlei informatie verzameld wanneer ze Trijntje Oosterhuis (47) voor de eerste keer ontmoet. Zo heeft ze alle fases van een bevalling uitgeschreven en heeft ze in diezelfde map zelfs een zelfgetekend poepschema zitten. De zangeres kan er wel om lachen, maar noemt het ook 'een tikkeltje dwangmatig'. Ook kijkers van Vier Handen Op Eén Buik vinden dat Cecilia de touwtjes best wat meer mag laten vieren.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Vegan

Ook wordt er druk getwitterd over het feit dat Cecilia graag als veganist door het leven wil gaan na de geboorte van haar dochter. Waar de één het heel mooi vindt dat de tienermoeder die verandering wil doormaken, vraagt de ander zich af of het wel zo goed is voor het kindje.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Placentadeskundige

Na een bezoekje te hebben gebracht aan een veganist in hart en nieren, neemt Trijntje Cecilia mee naar een placentaspecialist. Dit doet de zangeres omdat de tienermoeder in spe bijna alles onder controle heeft in de voorbereiding van het moederschap, maar er bij de moederkoek nog vraagtekens staan.

Tal van nogal eh, bizarre opties

Cecilia en Trijntje maken kennis met Chantal, die een deskundige is op dit gebied. Aan de hand van een gehaakte placenta legt ze aan Cecilia uit wat ze er naderhand allemaal mee kan doen. 'Wat sommige vrouwen doen na de bevalling, is hier een rauw stukje van nemen en daarop kauwen', begint de specialist. Chantal vertelt verder over de mogelijkheden, waaronder ook een smoothie van de placenta hoort. 'Kokossnippers erop, rietje erin', voegt ze eraan toe. Eén ding is zeker: dit zijn twee opties waar de tienermoeder liever bij vandaan blijft. Wat Cecilia wel ziet zitten, is om de moederkoek op een speciale manier te laten drogen en verpulveren, en dat restant te laten verwerken in pillen.

Zo uit een diepvrieszakje

Naast de gehaakte placenta tovert Chantal uiteindelijk ook nog een échte moederkoek uit een diepvrieszakje. Daarmee showt ze nóg iets wat je ermee kunt doen, namelijk een afdruk maken. De babykant – waar alle aderen op te zien zijn – wordt daarvoor beschilderd met voedingskleurstof. Het lijkt Cecilia wel een mooi idee om zo’n afdruk te laten verwerken in een tatoeage.

Stroom aan reacties

Op Twitter stromen de reacties intussen binnen op het bezoekje aan Chantal. Van hilarische grapjes als 'wij hebben van de placenta een vierzitsbank gemaakt' en 'ik heb mijn beste vriendin weten te inspireren om de volgende keer placenta van de barbecue te eten' tot mensen die zich afvragen waarom dit überhaupt wordt uitgezonden… kijkers van Vier Handen Op Eén Buik raken níet uitgepraat.

De tekst gaat verder onder de tweets.

‘Pech, placenta weg’

Uiteindelijk blijkt dat de placenta na de bevalling van Cecilia is weggegooid in het ziekenhuis en ze er dus niets mee heeft kunnen doen. Waar de kersverse moeder duidelijk teleurgesteld is, zien kijkers van Vier Handen Op Eén Buik er de humor van in.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Stembevrijdingstherapie

Wanneer Trijntje haar na de bevalling ontmoet, neemt de zangeres haar nog één keer mee op stap. Samen gaan ze naar stembevrijdingstherapie, om hoofd en hart met elkaar te verbinden. Opnieuw draait Twitter overuren. 'Wat is dit nou weer?', vraagt een kijker zich gekscherend af.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Gemengde reacties

Al met al snappen kijkers niet heel goed waarom Cecilia precies mee heeft gedaan aan Vier Handen Op Eén Buik, omdat ze niet veel begeleiding nodig lijkt te hebben. Toch zijn er ook fans van het programma die zich wél zorgen maken om de kersverse moeder, met name omdat ze zo 'obsessief' is. Ook hoopt twitterend Nederland dat Samuel wel de kans krijgt om een band op te bouwen met zijn pasgeboren dochter. Over één ding zijn kijkers het wel eens: 'Wat een lief stel'.

Door: Flaironline | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.