Groot bedrag op hoofd John van den Heuvel

Door Redactie
Groot bedrag op hoofd John van den Heuvel

Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de bedreiging van misdaadjournalist John van den Heuvel door motorclub No Surrender, zo meldt de politie maandag. Volgens de politie is er een aanzienlijk geldbedrag op het hoofd van de Telegraaf-journalist gezet.

No Surrender

De politie neemt de bedreiging erg serieus. Naar aanleiding ervan heeft de politie maandag gesprekken gevoerd met drie leidinggevenden van No Surrender. In de gesprekken zijn ze gewezen op hun verantwoordelijkheid en opgeroepen om een eind te maken aan de bedreiging. ,,Journalisten moeten ongestoord hun werk kunnen doen zonder dat zij daar op een dergelijke ernstige wijze in belemmerd worden.''

Bedreigingen

Journalist John van den Heuvel “wil geen olie op het vuur gooien” in het onderzoek naar de bedreigingen aan zijn adres door motorclub No Surrender. Dat stelde hij maandag in het programma RTL Boulevard. Daarom wil hij verder geen toelichting tegen op de bedreigingen, de aangifte en het onderzoek. Wel beklemtoont Van den Heuvel “zijn werk te blijven doen. Ik denk dat dit soort bedreigingen alleen maar averechts effect hebben. Dat nu veel meer journalisten onderzoek gaan doen.”

Groot bedrag op hoofd John van den Heuvel

Beeld: Peter Smulders | (ANP)