Groot afscheid voor Stephen Hawking

Door Redactie
Groot afscheid voor Stephen Hawking

Gisteren werd in Cambridge de afscheidsdienst gehouden voor Stephen Hawking, de beroemde natuurkundige die op 14 maart overleed. Er kwam veel mensen op af, onder wie beroemdheden als Eddie Redmayne en Felicity Jones.

De dienst werd gehouden in de Great St Mary’s Church, Cambridge. Buiten de kerk stonden honderden mensen en er klonk een luid applaus toen de kist naar binnen werd gedragen. De kerkklok luidde 76 keer, de leeftijd waarop Hawking overleed.

Afscheid

Naast de vele belangstellenden waren ook veel beroemdheden aanwezig bij het afscheid. Acteur Eddie Redmayne, die Hawking speelde in de film The Theory of Everything, las tijdens de dienst voor uit de Bijbel. Ook al was Hawking overtuigd atheïst, de familie koos toch voor een kerkdienst, zodat iedereen afscheid kon nemen van de natuurkundige. Ook actrice Felicity Jones was aanwezig bij de dienst. 

Groot afscheid voor Stephen Hawking
Groot afscheid voor Stephen Hawking

Stephen Hawking overleed 14 maart op 76-jarige leeftijd. De as van Hawking zal worden geplaatst in Westminster Abbey, vlakbij het graf van wetenschapper Isaac Newton (1643-1727).

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP