Goud in handen: 'Dít verdienen Meilandjes aan biografie Martien'

Door Redactie
martien meiland vroeger

Dat de Meilandjes goede zaken doen, is geen geheim. Het gezin is twee keer per week te zien op SBS 6, Martien zit in meerdere programma's en ze hebben hun eigen wijnmerk. Ook Martiens biografie blijkt een goudmijntje...

Over de ruzie met huisvriendin Caroline wilde het gezin lang niks kwijt. Later bleek waarom: de kasteelheer doet letterlijk een boekje open in zijn biografie 'Martien, van burgemeesterszoontje tot kasteelheer', geschreven door Jan Dijkgraaf. Ook komen zijn jeugd, coming-out en huwelijk met Erica uitvoerig aan bod. Het publiek smult ervan: het boek gaat als warme broodjes over de toonbank.

Miljoenenbedrag

Daarmee doen de Meilandjes goede zaken, vooral omdat ze het slim geregeld hebben. Het boek is namelijk uitgegeven in eigen beheer. Jan en Erica zijn sinds augustus samen eigenaar van de uitgeverij Osjato. Voor nu is er 140.000 euro aan boeken gedrukt. Als die allemaal worden verkocht dan kunnen de Meilandjes en schrijver Jan Dijkgraaf 2,5 miljoen euro opleveren.

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.