Gordons broer walgt van zijn duivelse biografie: ‘De leugens over mijn ouders doen véél pijn’

Door Redactie
Gordons broer walgt van zijn duivelse biografie: ‘De leugens over mijn ouders doen véél pijn’

Gordons veelbesproken biografie, die door tal van BN’ers inmiddels als grotendeels fantasie is weggezet, is met intense woede ontvangen door zijn broer Johny, die in het boek wordt weggezet als een onbetrouwbare oplichter. In Story reageert Johny op Gordons beschuldigingen. 

De biografie van Gordon is stukgelezen in de showbizzwereld. Zoals verwacht spaart de voormalige volkszanger niemand in zijn boek en deelt hij venijnige sneren uit aan onder anderen Winston Gerschtanowitz, John de Mol, René Froger, Gerard Joling en Jeroen van der Boom. Een aantal van de genoemde BN’ers heeft de biografie intussen al weggezet als fantasie, ontsproten aan de twee kennelijk dikke duimen van Gordon. Ook over zijn familie had Gordon bar weinig positiefs te melden. ‘Ik ben misbruikt, van mijn zevende tot mijn twaalfde,’ schrijft Gordon, die niet wil zeggen door wie. ‘Het was een familielid. Ik vermoed dat bijna alle kinderen in ons gezin zijn misbruikt. Sommigen willen er niet over praten, maar ik weet bijna zeker dat het ons allemaal is overkomen.’ Gordon weigert nog steeds te vertellen wie het bewuste familielid was. ‘Dat zegt genoeg,’ spreekt Gordons broer Johny tegenover Story uit. ‘Daarnaast vertelt Gordon dat al zijn broers en zussen misbruikt zouden zijn. Wat een onzin! Zulke dingen kun je toch niet opschrijven? Ongelooflijk! Ik ben flink van slag over de manier waarop Gordon over onze ouders praat.

Leugens

Die faliekante leugens over mijn vader en moeder doen veel pijn. Dat gaat echt te ver! Dat had hij echt niet moeten doen. Zo omschrijft hij mijn vader als een gewelddadige alcoholist. Gordon is niet goed. Hij heeft zelf het honderdvoudige gezopen van wat mijn vader ooit gedronken heeft! Mijn vader was géén alcoholist! En mijn vader heeft zijn kinderen ook nooit geslagen, zoals Gordon beweert. Voor ons was hij altijd lief.’ Toen Gordon zijn ouders ruim dertig jaar geleden vertelde dat hij op mannen viel, konden zij daar volgens de zanger slecht mee omgaan. ‘Ze vonden het verschrikkelijk, vooral mijn moeder,’ schrijft Gordon. ‘Ik bleef worstelen met het feit dat mijn ouders me niet accepteerden zoals ik was.’ Volgens Johny reageerden zijn ouders juist heel goed op het feit dat hun zoon homoseksueel was! ‘Mijn ouders wisten in het begin niet eens wat een homo was. Maar toen bij hen het kwartje eenmaal was gevallen dat Gordon op mannen viel, hebben ze zich volledig achter hem geschaard en het geaccepteerd. Dát had Gordon in zijn boek moeten schrijven! Hoe die mensen hem gesteund hebben – in alles. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 10 ligt nu in de winkel. 

Gordons broer walgt van zijn duivelse biografie: ‘De leugens over mijn ouders doen véél pijn’

Beeld: ANP