Gordon verlaat RTL voor 'avontuur' bij Talpa

Door Redactie
Gordon verlaat RTL voor 'avontuur' bij Talpa

RTL raakt wederom een groot gezicht kwijt. Gordon gaat aan de slag voor John de Mols Talpa. Talpa Network maakte maandag bekend dat Gordon een contract voor vijf jaar heeft getekend.

Nieuw avontuur

"We leven in een snel veranderend medialandschap en Talpa Network biedt creatieve contentmakers zoals ik op dit moment de beste mogelijkheden", zegt Gordon over zijn overstap. "Ik ga een nieuw avontuur aan met John de Mol en dat voelt enorm vertrouwd en goed. Bij Talpa Network gaat het gebeuren de komende jaren. Daar wil ik bij zijn." Volgens De Mol haalt Talpa "niet alleen een grote tv-persoonlijkheid, maar ook een heel aantal trouwe fans" binnen. "Fans die wij met de kracht van Talpa Network willen bereiken met content die ze raakt."

Grote dankbaarheid

Gordon was de afgelopen zestien jaar te zien bij RTL en maakte goed bekeken programma's als Hotter Than My Daughter en Gordon gaat trouwen... maar met wie?, waarin de entertainer tevergeefs op zoek ging naar een echtgenoot. Ook zat Gordon in de jury van de talentenjachten X Factor en Holland's Got Talent en presenteerde hij een aantal bekende RTL-shows. "Ik heb er lang over na moeten denken om deze stap te zetten", zegt Gordon over zijn overstap, die in goed overleg is gegaan. "RTL is altijd enorm goed voor me geweest en ik heb mezelf als presentator en jurylid enorm kunnen ontwikkelen. Ik verlaat RTL met grote dankbaarheid."

RTL-programma's

Komend najaar is Gordon nog te zien bij RTL, hij vormt met Gerard Joling een duo in The Voice Senior. De seniorenversie van The Voice of Holland, uit de koker van De Mol, is vanaf eind augustus op de buis. Gordon is geen onbekende van Talpa, voor tv-zender Tien presenteerde hij in 2005 programma's als Joling & Gordon over de vloer, Thuis en Just The Two Of Us.

SBS

Vanaf januari is hij te zien op SBS6. Gordon is niet de eerste RTL-ster die overstapt naar Talpa. In maart werd bekend dat John de Mols zoon Johnny aan de slag gaat voor SBS6, de zender die sinds vorig jaar zomer volledig in handen is van Talpa. De Mol haalde ook het Voetbal Inside-trio Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee weg bij RTL.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Gordon verlaat RTL voor 'avontuur' bij Talpa

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)