• Showbizz

Gordon streeft naar 40.000 handtekeningen voor petitie anonieme haatberichten

Door Redactie
Gordon streeft naar 40.000 handtekeningen voor petitie anonieme haatberichten

Gordon blijft handtekeningen verzamelen voor zijn petitie voor het stoppen van anonieme haatberichten op internet en social media. 

De teller staat inmiddels op 25.050 (in drie dagen tijd verzameld).

Stop haatreacties

De zanger wil voor donderdag 22.00 uur de 40.000 bereiken zodat hij spreektijd krijgt in de Tweede Kamer, laat hij dinsdag weten op Instagram. Gordon wil dat het niet meer mogelijk is dat mensen anoniem onaardige reacties plaatsen op internetfora en social media.

ID koppelen aan account

Hij wil dat er een identiteitsbewijs aan een account wordt gekoppeld om dit te voorkomen. Ook vindt Gordon dat er wetgeving moet komen rondom 'grensoverschrijdende uitspraken of het aanzetten tot haat tegen een persoon of geloof.'

De zanger is erg blij dat al zo veel mensen hun handtekening hebben gezet, maar hoopt op nog veel meer steun. 'Nu al eeuwig dankbaar, we can do this!'

Vervolging?

Gordon ondernam vorige week ook juridische stappen tegen mensen die anoniem haatzaaiende en discriminerende reacties over hem plaatsten op de website Mediacourant. Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt de zaak en kijkt of er tot vervolging kan worden overgegaan.

Bron: Instagram Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.