• Showbizz

Gordon: 'Heerlijk wakker worden en voortaan zonder haatberichten'

Door Redactie
Gordon: 'Heerlijk wakker worden en voortaan zonder haatberichten'

Gordon is woensdag extra lekker wakker geworden nu het niet meer mogelijk is om te reageren op artikelen van Mediacourant. De zanger spreekt van een 'overwinning'.

'Heerlijk wakker worden en voortaan zonder haatberichten, doodsverwensingen en ander vuilnis van de anonieme lafbekken', schrijft de presentator op Instagram bij een selfie vanuit zijn bed. 'Goedemorgen zonder zorgen! En door!'

Mediacourant maakte dinsdag bekend dat reageren voorlopig niet meer mogelijk is omdat modereren te veel tijd kost. De website zoekt nu naar een alternatief.

Juridische stappen

Het besluit volgt nadat Gordon eerder deze maand juridische stappen zette tegen het mediaplatform. Hij deed aangifte tegen schrijvers van anonieme haatreacties onder artikelen van de website en hij sommeerde Mediacourant ontoelaatbare reacties te verwijderen en alle bekende gegevens van de schrijvers aan hem te verstrekken. De website bood daarop excuses aan.

Haatberichten

Gordon blijft ondertussen handtekeningen verzamelen voor zijn petitie voor het stoppen van anonieme haatberichten op internet en social media. De teller stond woensdagochtend op ruim 27.000. De zanger wil voor donderdag 22.00 uur de 40.000 bereiken zodat hij spreektijd krijgt in de Tweede Kamer.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.