Gordon gooit deuren van horeca gewoon open: 'Situatie is onhoudbaar geworden'

Door Redactie
Gordon gooit deuren van horeca gewoon open: 'Situatie is onhoudbaar geworden'

Vanavond is er weer een persconferentie. Toch ziet het er nog niet naar uit dat horecazaken hun deuren mogen openen. Voor vele was dit de laatste druppel, zo ook voor Gordon. De zanger vindt het dan ook genoeg geweest en gooit morgen zijn drie zaken gewoon open. 

Dat meldt Gordon op Instagram. 

Horeca open

'Lieve mensen', begint hij zijn post. Ik heb besloten als horecaondernemer om vanaf morgen open te gaan. Dat heeft puur te maken met dat de situatie onhoudbaar is. Zowel zakelijk als voor de gehele maatschappij.' Hij vervolgt: 'Ik weet dat dit misschien een oproep is tot burgerlijke ongehoorzaamheid, maar alles is beter dan dit. Dit kan niet meer. Het is niet meer te verantwoorden.'

Horecaondernemer

'Ik ben acht jaar bezig geweest als horecaondernemer en heb gezien hoe mijn bedrijven te gronde gaan', aldus de zanger. 'Ik spreek denk ik namens heel veel ondernemers dat dit niet meer te handhaven is.'

Famke Halsema

Ondanks zijn 'illegale besluit' heeft de zanger wel netjes burgemeester Famke Halsema een berichtje gestuurd. Ze zei: 'Oké ik moet de nationale regelgeving handhaven'. Dat vind Gordon prima, maar vindt dat dat niet kan gelden voor alleen Noord-Holland als de gemeente Zuid-Limburg toestaat dat er horecagelegenheden opengaan.

Te gronde gaan 

In de video heet Gordon dan ook iedereen van harte welkom in zijn restaurants. 'Morgen is iedereen welkom en al wordt het met de politie of de ME gesloten, dat is prima. We gaan als ondernemers te gronde en ik weiger op te geven waar ik al die jaren voor heb gewerkt.' Ook wenst de zanger iedereen sterkte. 

Steun

De volgers van Gordon zijn het met hem eens en geven de zanger groot gelijk. Maar ook krijgt hij steun vanuit een onverwachte hoek. Niemand minder dan Tim Douwsma laat een reactie achter onder de post. 'Ook al vind je mij een lul. Ik ben trots op je ❤️'. 

Bron: Instagram | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.