Gordon bindt strijd aan met anonimiteit op social media

Door Redactie
Gordon bindt strijd aan met anonimiteit op social media

Gordon wil de strijd aanbinden met de anonimiteit op sociale media. Dat stelde de SBS-presentator dinsdag in een gesprek op Clubhouse. Hij wil dat er wettelijk wordt vastgelegd dat haten en schelden via social media niet meer anoniem mogelijk moet zijn.

De zanger suggereerde bijvoorbeeld inlogs te koppelen aan de DigID of het BSN-nummer van Nederlandse burgers. Hij heeft een dossier opgebouwd met alle haatberichten en dreigementen die hij de afgelopen jaren heeft ontvangen. 'Ik heb zoveel shit over mij heen gehad: doodsbedreigingen, discriminatie, homofobie. De maat is echt vol.'

Met zijn dossier en een advocaat stapt Gordon op korte termijn naar de rechter. Hij wil dat de privacy-wetgeving wordt aangepast zodat fake accounts niet meer gebruikt kunnen worden op sociale media. Ook wil hij de mensen die hem hebben bedreigd traceren en aanklagen.

Jurisprudentie

'Ik wil zorgen dat er jurisprudentie komt waar andere collega’s die gestalkt worden of waarvan naaktfoto’s worden verstuurd op terug kunnen vallen', stelt hij. Als de zanger de zaak wint, wil Gordon doorpakken en op Europees niveau de privacy-wetgeving aan te pakken. Om deze zaak op dat niveau aan te kaarten, wil de SBS-presentator een crowdfunding gaan opzetten.

'Dit moet echt stoppen', aldus Gordon in Clubhouse. 'Je mag best een grote bek hebben, dat is je volste recht. Maar zorg dan dat je mans genoeg bent om te laten zien wie je bent.'

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.