Gordon behaalt grote mijlpaal in strijd tegen anonieme haatreacties

Door Redactie
Gordon behaalt grote mijlpaal in strijd tegen anonieme haatreacties

Gordon heeft een grote mijlpaal bereikt in zijn strijd tegen anonieme haatreacties. De petitie die hij drie dagen geleden heeft gestart, is nu al meer dan 20.000 keer ondertekend. 'Overweldigend', aldus de zanger.

'We did it!', jubelt Gordon op Instagram. '20 duizend handtekeningen in drie dagen?! Wauw! Dank jullie wel!' De eerste mijlpaal in zijn strijd is behaald, maar daarmee is hij er nog niet. De zanger heeft er 40 duizend nodig om de petitie aan te bieden bij de Tweede Kamer.

Weg met anonieme haatreacties

Gordon wil met de petitie bewerkstelligen dat 'reageren met hate-speech op internetforums en andere socialmediaplatformen niet meer mogelijk wordt'. Ook wil hij dat mensen eerst een identiteitsbewijs moeten laten zien voordat er een account kan worden aangemaakt en dat er regelgeving moet komen voor 'online (al dan niet anoniem) geplaatste grensoverschrijdende uitspraken of het aanzetten tot haat tegen een persoon, geloof of groepering waarmee dit strafbaar wordt gesteld.'

Juridische stappen

Vorige week donderdag startte Gordon de petitie die anonieme reacties van sociale media zou moeten bannen. Daarnaast ondernam hij juridische stappen tegen achttien anonieme reageerders die op de website van Mediacourant haatzaaiende en discriminerende teksten over de presentator hebben geplaatst. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak en kijkt of er tot vervolging kan worden overgegaan.

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.