Golden Earring-oprichter wordt niet meer beter: jeugdliefde Melanie ontfermt zich over ernstig zieke George Kooymans

Door Redactie
Golden Earring-oprichter wordt niet meer beter: jeugdliefde Melanie ontfermt zich over ernstig zieke George Kooymans

Het drama voor George Kooymans (72) is groot. Sinds enkele maanden weet de oprichter, zanger en gitarist van Golden Earring dat hij de ongeneeslijke ziekte ALS heeft. Zijn jeugdliefde Melanie wijkt geen moment van zijn zijde en steunt hem onvoorwaardelijk in deze loodzware tijd.

Het nieuws dat George Kooymans getroffen is door de ongeneeslijke ziekte ALS sloeg in de entertainmentwereld in als een bom. In het Belgische Rijkevorsel wordt hij liefdevol verzorgd door zijn jeugdliefde Melanie. George was een tiener toen hij bevriend raakte met zijn buurjongetje Rinus Gerritsen. Beiden waren gek op muziek en samen richtten ze een band op, die in 1964 de naam Golden Earring kreeg. Zo leerde George ook Rinus’ zusje Melanie kennen. Ze werden smoorverliefd, maar in 1968 brak Melanie zijn hart toen ze de relatie beëindigde. Hoewel George aanbeden werd door vele vrouwen, had hij voor niemand anders oog. Groupies van de band wisten zijn kleedkamer in te komen, maar verder dan even op zijn schoot mogen zitten, kwamen ze niet. George was nog altijd stapelgek op Melanie. Zijn liefdesverdriet uitte hij in het nummer Just a little bit of peace in my heart. Het had effect, want Melanie keerde terug in zijn armen en een jaar later trouwden ze. Het koppel verhuisde naar het Belgische Rijkevorsel en woont daar nog steeds. Andere Golden Earring-bandleden genoten van alle vrouwelijke aandacht, maar George bleef zijn Melanie altijd trouw. 

Beeld: Brunopress | Door: Karin Riethoven

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 06 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.