Goldband-zanger Karel Gerlach is klaar met vragen over zijn relatie met zangeres Maan

Door Fleur Hartman
Karel Gerlach

Goldband-zanger Karel Gerlach krijgt veel vragen vanuit de media over zijn relatie met zangeres Maan de Steenwinkel. Dat begrijpt hij, maar hij vindt het ook vermoeiend. ‘Het gaat ineens nog maar weinig over de muziek’, zegt de zanger hierover.

Sinds kort zijn Karel en Maan een stel, nadat er al enige tijd geruchten rondgingen over de twee.

Kersverse koppel

Er kwam een einde aan de geruchten toen Maan plots verscheen in de show van Goldband op Lowlands, afgelopen zomer. Ze zongen al starend naar elkaar ‘van hier tot aan de maan en terug’, voor duizenden festivalbezoekers. Sindsdien lijken de twee onafscheidelijk. Het kersverse koppel dook samen de studio in en maakte samen een nieuw nummer, Stiekem. Ook zijn ze, na een drukke festivalzomer, op vakantie gegaan naar Curaçao.

Ook vermoeiend

De eerste foto van Karel op de Instagram van Maan verscheen tijdens die vakantie. Sindsdien krijgt de zanger de hele tijd vragen over zijn relatie. In Trouw zegt hij: ‘Het gaat ineens nog maar weinig over de muziek. Ik begrijp het wel. Maar het is ook vermoeiend. Ik snap dat het voor mensen interessant kan zijn, maar op een gegeven moment is het klaar.’ Medebandlid van Gerlach, Boaz Kok, steunt Karel. ‘De media proberen in interviews constant haakjes te vinden om iets over Karel en Maan te vragen.’

Uitzoeken en ontdekken

De vonk tussen Karel en Maan sloeg over in de studio. Dat vertelde Maan in het radioprogramma De 538 Middag Met Frank begin november. ‘Ik was bezig met een album en wilde hun er graag op hebben’, vertelt ze. Het liedje ontstond in de studio. ‘En wat meer’, grapte Maan in de radio-uitzending. Ook zij wilde niet teveel delen over haar nieuwe liefde. ‘Dit soort dingen zijn ook privé en aan jezelf om uit te zoeken en te ontdekken.’

Bron: AD | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.