• Glennis Grace

Glennis vanavond te gast bij Jinek: zangeres doet voor het eerst haar verhaal over supermarkt incident

Glennis vanavond te gast bij Jinek: zangeres doet voor het eerst haar verhaal over supermarkt incident

Glennis Grace schuift dinsdagavond aan bij de talkshow van Eva Jinek om voor het eerst op televisie haar verhaal te doen over de uit de hand gelopen ruzie in een filiaal van supermarkt Jumbo in Amsterdam.

De 44-jarige zangeres wordt verdacht van bedreiging, openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade.In het gesprek met Jinek blikt Grace vooruit op de rechtszaak en bespreekt zij het incident in de supermarkt.

Bedreiging

Gisterenavond werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie Glennis Grace ook van bedreiging verdenkt in de zaak rond de vermeende vechtpartij in de Jumbo. Een woordvoerder van het OM in Amsterdam heeft een bericht daarover van SBS Shownieuws bevestigd. Het is niet duidelijk wat exact de aard van de bedreiging is.

Dagvaarden

Grace staat op 26 oktober voor de rechter in Amsterdam. Het incident vond plaats op 12 februari. De officier van justitie heeft besloten in totaal zeven personen te dagvaarden voor het geweld in de Jumbo. Naast de zangeres gaat het om twee mannen van 20 jaar en twee jongens van 15 jaar uit Amsterdam, een man van 27 jaar uit Purmerend en een man van 50 jaar uit Loenen aan de Vecht. De twee minderjarigen moeten op 27 oktober 2022 voor de kinderrechter komen.

Excuusvideo

De zangeres heeft in april in een video op Instagram excuses aangeboden voor het incident. De zangeres heeft in april in een video op Instagram excuses aangeboden voor het incident. Zo liet ze aan haar volgers weten dat ze zich de afgelopen weken bewust heeft teruggetrokken. 'Om rust te creëren voor de betrokken', aldus Grace. Daarnaast wilde Glennis wel graag haar oprechte excuses aanbieden. 'De medewerkers van Jumbo, de mensen met wie ik werk en iedereen eromheen die hier betrokken bij is geraakt: het spijt me', vertelde ze. 'Ik ben een artiest in hart en nieren en dat is iets wat ik al vanaf mijn negende jaar doe. Mensen blij maken met mijn stem en mijn muziek en alles daaromheen. Dat is wie ik ben en ik wil positiviteit brengen met mijn muziek, maar ook vanuit mijzelf, mijn persoon.'

De uitzending van Jinek met Grace is dinsdagavond om 22.00 uur te zien bij RTL 4.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.