Gewapende aanhouding in parkeergarage Matthijs van Nieuwkerk

Gewapende aanhouding in parkeergarage Matthijs van Nieuwkerk

Een enorme schok voor Matthijs van Nieuwkerk: er heeft een gewapende aanhouding plaatsgevonden in de parkeergarage van zijn miljonairscomplex in Amsterdam. Lees in Story de details.

Flink schrikken voor Matthijs van Nieuwkerk toen de politie op oorlogssterkte uitrukte naar het miljonairscomplex Pontsteiger in Amsterdam, waar de tv-presentator zoals Story onlangs kon onthullen een appartement bewoont.

Criminele circuit

Op de bewuste donderdag vertoonden twee mannen vreemd gedrag in de parkeergarage van Pontsteiger. ‘De mannen werden daarom aangesproken en konden niet goed uitleggen wat zij in de garage deden,’ meldt de politie in een verklaring. ‘Ondertussen keek één van de agenten in de auto waar de mannen uit waren gestapt en zag een tas met extreem veel bankbiljetten liggen. De agenten besloten de twee daarom aan te houden. Tijdens de aanhouding voelden de agenten zich genoodzaakt om hun vuurwapen te trekken. Het geld dat in de auto werd aangetroffen is in beslag genomen.’ Het valt niet uit te sluiten dat de politie ter plekke ook met een schuin oog naar de donkerkleurige Porsche Cayenne van Matthijs gekeken heeft, als die op dat moment in de garage geparkeerd stond. De even snelle als dure auto is bijzonder geliefd in het criminele circuit.

Angstfobieën

De massale politie-eenheid in en rondom zijn miljonairscomplex moet voor Matthijs een nachtmerrie zijn geweest. De presentator woont nog maar kort in Pontsteiger, terwijl zijn vrouw Karin in het echtelijke grachtenpand in de Jordaan bleef wonen. Van Matthijs is bekend dat hij bepaald geen held is en in de loop der jaren tal van fobieën heeft ontwikkeld. Zo heeft hij volgens eigen zeggen een angst voor bruggen en tunnels en lijdt hij daarnaast aan nog tal van andere angstfobieën. ‘Vliegtuigen, winkelstraten, schouwburgen, dikke jassen, volle asbakken, wat een gedoe man,’ benoemde hij zijn angsten ooit in een interview in een glossy. ‘Het gaat nu wel weer beter – het totaalpakket aan ongemak is gelukkig ietwat bescheidener dan vijf jaar geleden – maar ik durf de laatste jaren ineens niet meer de snelweg op.’ Veel mensen vinden het zonde dat Matthijs zijn exclusieve Porsche alleen gebruikt op binnenwegen, waar je hooguit 80 kilometer per uur mag rijden. De tv-presentator zal dat niet uitmaken: hij heeft immers alle tijd.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 21 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Gewapende aanhouding in parkeergarage Matthijs van Nieuwkerk

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.