• Showbizz

Gerucht: ‘Pierre Kartner kreeg herseninfarct’

Door Redactie
Gerucht: ‘Pierre Kartner kreeg herseninfarct’

De mist rond de verdwijning van Pierre Kartner (87) uit de showbizz lijkt langzamerhand op te trekken, al is het laatste gerucht weinig opbeurend.

Dat Pierre Kartner zonder enige opgave van redenen al een jaar van de radar is verdwenen, baart zijn fans en anderen grote zorgen. Zeker omdat de zanger en liedjesschrijver die bekend werd als Vader Abraham 87 jaar is en helaas niemand het eeuwige leven heeft. De laatste jaren verdween Pierre, die er nooit voor terugdeinsde om zijn gepeperde mening ergens over te geven, al meer in de luwte van de showbizz en het openbare leven, ook omdat de muziekcoryfee bang was voor het coronavirus. 

Uit de lucht

Begin oktober 2021 werd echter duidelijk dat er van Pierre nauwelijks nog iets vernomen werd. Sterker nog: niemand wist waar hij verbleef. Gesuggereerd werd dat Pierre met zijn zorgzame vrouw Annie naar hun vakantiewoning aan de Côte d’Azur in Frankrijk was vertrokken, mede omdat de zanger in het verleden al eens eerder van de radar verdween en achteraf in Frankrijk bleek te zitten. De kans om dat bij Pierre te checken, kregen zijn collega-artiesten, kennissen en fans echter niet; zijn mobiele telefoon is al een jaar lang uit de lucht, de huistelefoon in Breda wordt niet opgenomen en zoon Walter wil geen opheldering geven.

Herseninfarct

Maar nu, meer dan een jaar na Pierre’s verdwijning, lijkt er eindelijk meer duidelijk over de toestand van de muzikant. ‘Pierre heeft vorig jaar een herseninfarct gehad,’ vertelt een bron stellig aan Story. ‘Hij verbleef tijdens zijn revalidatie enkele maanden in revalidatiekliniek De MARQ in Breda. Pierre is een half jaar geleden vertrokken uit De MARQ, hij verbleef daar tijdelijk. Na zijn ontslag werd afgesproken dat de communicatie via zijn zoon Walter zou verlopen. Toen Pierre De MARQ verliet was hij gewoon aanspreekbaar.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 40 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.